Trending Now

Social overview: mei

Ik weet het, ik weet het: ik ben wat laat deze maand. Maar in mei viel er zoveel te beleven dat het langer duurde om die berg updates te verwerken. Wat jij misschien hebt gemist? Je leest het hieronder in ons maandelijkse social overzicht. 

#1 Wat zagen we op Facebook?

Personal assistant ‘M’ voor Messenger  

Zuckie’s bedrijf werkte er al langer aan, en nu lijkt hij eindelijk te zijn gelanceerd: ‘M’ is de A.I.-gestuurde personal assistant voor jouw Messenger app. Functionaliteiten zoals stickers, betalingen, locaties en het scoren van een taxirit moeten jouw social chatervaring naar een hoger niveau tillen. Oh, en als je ‘gelukkige verjaardag’ roept, dan kan het zijn dat ‘M’ er een paar ballonnen en cake bijhaalt. For your entertainment, of course.

Bron: Ubergizmo

Native funding platform

Voortaan zal je geen GoFundMe-campagnes meer zien opduiken in je newsfeed. Want Facebook komt op de proppen met haar eigen funding platform. De functie werd in maart volop getest, maar ziet nu eindelijk het officiële levenslicht. Zij die nood hebben aan financiële ondersteuning voor onder andere hun studies of medische bezoekjes, kunnen voortaan een beroep doen op het native funding platform. 

Maaltijden bestellen? Check

Facebook maakt er geen geheim van dat ze ervoor wilt zorgen dat je je hele leven beheert via haar social media kanaal. In de Verenigde Staten kan men daarom al maaltijden bestellen (zowel afhaal- als levermogelijkheden) via pagina’s van restaurants. Kiezen, bestellen en betalen: het hele proces verloopt via de Facebook-applicatie. Het is nog niet bekend wanneer de functionaliteit bij ons wordt gelanceerd.

#2 Hoe bewoog Twitter?

Twitter tv

Geen nieuwigheid in de social wereld, en toch een noemenswaardige stap voor Twitter: het bedrijf bekijkt de mogelijkheden van tv-diensten. In mei maakte Twitter bekend dat het deals op zak heeft met honderden media- en contentbedrijven zoals Bloomberg. Hoewel Facebook soortgelijke plannen brouwt, blijft Twitter hoopvol om zo nieuwe gebruikers te winnen.

Chatbot voor support

Ooit al technische ondersteuning nodig gehad op Twitter? Maar het Amerikaanse bedrijf reageerde te traag? In mei kwam Twitter met een oplossing op de proppen: een support chatbot. Die verleent je hulp via de persoonlijke berichten functionaliteit.

Nieuwe emoji’s

Zat er iemand te wachten op nieuwe emoji’s van Twitter? Het social media kanaal maakt gebruik van Emoji 5.0 en voegt de nieuwe icoontjes voor 2017 toe aan haar bestaande reeks.

#3 Wat gebeurde er op Instagram?

Locatiegebonden stories en zoekfilters

Instagram Stories is – in tegenstelling tot die van Facebook – een veelvuldig gebruikte feature. Afgelopen maand ging de app nog een stap verder met locatiegebonden Stories. Daarmee centraliseert Instagram alle verhalen met de bekende locatiesticker. Na 24 uur verdwijnen de stories weer. Handig voor wie benieuwd is naar wat er afgelopen 24 uur op 1 specifieke locatie precies gebeurde.

In diezelfde Stories-functie maakte Instagram het ook mogelijk om te zoeken op basis van locaties en hashtags, twee populaire stickers.

Gezichtfilters

Is het Snapchat, of is het Instagram?” Of dat was toch de spot die Instagram met de lancering van face filters mocht ondervinden. Duidelijk een kopie van Snapchat, maar het zal de Instagram’ers een worst wezen: de functie wordt volgens mijn feed alvast gretig gebruikt.

#4 Wat spookte Snapchat uit? 

Custom Stories

Eind mei haalde Snapchat op haar beurt uit naar Instagram met de nieuwe Custom Stories-functie. Concreet kan je met verschillende vrienden aan eenzelfde verhaal werken. Ook heb je de mogelijkheid een perimeter in te stellen zodat enkel mensen uit de buurt het verhaal kunnen zien of zelf beelden kunnen toevoegen. 

 

Bron: Drone Inner

Drone in de maak

Snap, het bedrijf achter Snapchat, wil naar eigen zeggen een ‘camerabedrijf’ zijn. Zodoende maakte het bedrijf bekend samen te werken met partijen om een eigen drone op de markt te brengen. Het ding zou gebruikers volgen en intussen filmpjes vastleggen. Die zouden direct op Snapchat kunnen worden gepubliceerd. Innovatie of pure horror? Ieder zijn ding.

Zijn we iets vergeten? Laat van je horen in de VLCM-groep!

Magali De Reu

Gaat op zoek naar de meest interessante verhalen op binnen- én buitenlandse bodem. Schrijft over vanalles als het moet, over ondernemerschap als het mag.
arrow