Trending Now

De ultieme content-kalender

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik prik in mijn content planning vaak eerst de zogenaamde ‘top topicals’. Speciale dagen waar iedereen het over heeft. Of die een community net verrassen. Kerstmis, Pasen, de examens, de eerste schooldag, … liggen voor de hand. Maar je hebt als community manager gelukkig veel meer in de aanbieding.

19 september is ‘Talk like a pirate day’, 22 oktober is CAPS LOCK DAY. Ideale aanleidingen om met een blogbericht, gerichte tweet of facebookpost handig op in te spelen. Al ben ik nu al benieuwd wat jullie op de eerste zaterdag van mei 2015 (internationale dag van het naakt tuinieren) gaan inplannen eigenlijk… 😉

Om je content planning voor sociale media te optimaliseren, zou het natuurlijk handig zijn om over een lijstje met al die data te beschikken. Na een speurtocht langs tientallen binnen- en buitenlandse websites kon ik deze kalender voor 2014 samenstellen.

Let op: niet alle dagen vallen elk jaar op dezelfde datum. Best even checken dus voor je een evenement klakkeloos kopieert in je kalender voor 2015. Bij gelegenheid maak ik dit najaar een update voor 2015.

Nog aanvullingen op deze lijst?

Laat het weten via kristof@ilikemedia.be, dan voeg ik ze graag toe. Samen sterk. En alles voor meer interactie op sociale media 🙂

Kristof Dhanens

Communicatieman bij Mediaraven vzw. Freelancer online communicatie met I Like Media. Voornamelijk voor overheid en non-profit.
arrow