Trending Now

Top Topicals april: We moeten rennen, fietsen, eten – liefst niet vallen, en weer doorgaan

Vorig jaar ging Hema een deo uitbrengen die er voor zou zorgen dat je naar gebak ruikt, zou het Raket waterijsje van Ola in geen enkel universum nog te krijgen zijn wegens stopzetting van de productie en kwam Mediamarkt op de proppen met een chip waarmee je op elk moment de whereabouts van je kind kan controleren… Elk jaar is het weer uitkijken naar wie de meest geslaagde onzin de wereld instuurt voor 1 april. Die ene dag dat fake news wel leuk kan zijn, in het Witte Huis zijn ze nu al ongetwijfeld als bezetenen aan het “brain”stormen.

Die whereabouts zijn ook nu nog steeds belangrijk voor topsporters en hun vrienden de dopingcontroleurs, wat me naadloos bij wielrennen brengt. April is de hoogmaand van de ééndags klassiekers, met De Ronde van Vlaanderen op de 2e, Parijs – Roubaix de 9e, Amstel Gold Race de 16e en Luik – Bastenaken – Luik de 23e. Dat elke koers deel uit maakt van de afscheidstournee van Tom Boonen en die vanzelfsprekend nog steeds immens populair is, helpt ook. Iedereen kan nog een laatste keer een insteek vinden om mee te supporteren.

Voor wie al dat gefiets maar niks vindt, op 23 april is er ook de Antwerp Ten Miles (en de marathon), een evenement dat steeds meer volk op de been brengt. Bekende en minder bekende lopers koppelen vaak een goed doel aan hun kilometers, wat zowel voor sponsors als het doel in kwestie wat extra aandacht oplevert en dat is altijd mooi meegenomen!

Tussen al dat gesport door is er van 9 tot en met 15 april de Goede Week, het aftellen naar Pasen. Chocolade eieren en paasbrunches vormen nu eenmaal een mooi evenwicht met al die lichaamsbeweging. Ook Dagen Zonder Vlees stopt op 16 april voor de deelnemende carnivoren, het is voor velen dus waarlijk een dag waarop zij het verrijzen van een stevige maaltijd vieren.

Een gezonde geest in een gezond lichaam is voor volgende maand wel een passende boutade en niet alleen door alle sportevenementen. Op 2 april is het Wereld Autisme Dag, op 9 april Wereldgezondheidsdag en dat wordt de 28e specifiek voor op het werk nog eens herhaald, samen met veiligheid op de werkvloer. Doe die dag dus extra moeite om geen gloeiend hete koffie te morsen!

De volledige top topical kalender vind je hier.

Jeroen Rottiers

Op zoek naar nieuwe werkvriendjes in social media, copywriting, redactiewerk,… Houdt zo hard van taal dat hij oprecht gelukkig kan worden van een perfect geslaagde woord(grap), zin of tekst. Ook dol op eten en drinken en combineert al die passies in Tasting Local, een project rond lokaal eten en drinken.

Discussion

  1. Rik Moens

    Secretaressedag krijgt precies elk jaar wat minder aandacht. Die zou op 20 april moeten plaats vinden. Verder noteer ik ook nog de Buitenspeeldag op 19 april en No Make-up Day op 25 april. Have fun!

Comments are closed.

arrow