Trending Now

Top Topicals Juli

Top topicals juli

Toon je trots

Slecht nieuws voor wie het WK voetbal al beu is; het duurt nog even. De Finale is pas op 15 juli, even volhouden nog! Voor wie wel van voetbal houdt, maar het niveau liever een stuk lager heeft is er de start van de Jupiler Pro League op 27 juli. Tussendoor trekt ook dat andere gigantische sportcircus, de Tour de France, zich op gang op 7 juli. Drie weken later, op 29 juli, weten we of Chris Froome zichzelf al zwetend en puffend opvolgt als winnaar.

Na alle Belgische vlaggen voor dat WK voetbal, al dan niet met reclame voor bier of een pizzaketen los in het midden van de nationale trots gepleurd, blijven het lucratieve tijden voor vlaggenmakers. Op 11 juli gaat sociale media weer een fijne mix worden van flauwe grappen en trots tijdens de Vlaamse feestdag en op 21 juli is het uitkijken wie de Nationale feestdag op een originele manier in een post verwerkt. Iets met chocolade misschien? Je kan dan al eens oefenen met de Wereld Chocoladedag op 7 juli.

Muziek verzacht de zeden

Graspop is intussen achter de rug, het festivalseizoen is officieel op gang getrapt! Juli staat bol van de kleppers, dus ik som even de belangrijkste op: we beginnen met Rock Werchter van 5 tot en met 8 juli, in Brugge is er het Cactusfestival van 13 tot en met 15 juli en er zijn de 2 weekends van Tomorrowland van 20 tot en met 22 juli en nog eens terug van de 27e tot en met de 29e.

Verder hebben we nog Blues Peer van 13 tot en met 15 juli, er is Les Ardentes over de taalgrens van 5 tot en met 8 juli, het kan met de voeten in het zand tijdens Ostend Beach Festival op 7 en 8 juli of Suikerrock van 27 tot en met 29 juli. Voor de hele lijst verwijs ik jullie graag naar deze link.

In Gent zijn er traditiegetrouw ook weer de Gentse Feesten van 13 juli tot en met de beruchte Dag Van De Lege Portemonnees op zondag 22 juli. Ik ben er al enkele jaren niet meer geweest, hoog tijd om daar verandering in te brengen! Er is muziek, er is eten en drinken en er zijn een boel feestende en vrolijke mensen, ideaal om nieuwe vrienden te maken. Net op tijd voor de Werelddag Van De Vriendschap op 30 juli.

Let me animate you

De zomer, dat betekent ook twee maanden vakantie voor een legioen kinderen. En extra bezigheid voor de 23.000 animatoren die zich vaak vrijwillig inzetten in de speelpleinwerking. Om die mensen in de bloemetjes te zetten werd 26 juli uitgeroepen tot Dag Van De Animator. Wie op vakantie is mag dan ook altijd een bloemetje geven aan die bende enthousiaste youngsters die je per se aan het dansen willen krijgen in één of ander hotel op Fuertaventura of Mallorca.

Wie bijgelovig is kan in plaats van bloemen alvast koortsachtig naar een klavertje vier beginnen zoeken of een onschuldig konijn een poot uitdraaien, want we krijgen nog eens een vrijdag de 13e.

En eigenlijk wou ik nog voorstellen om deze post volledig in ieders favoriete font te publiceren, want op 3 juli vieren we Comic Sans Day! Maar ik wil hier op 30 juli nog wel enkele vriendjes hebben…

 

Jeroen Rottiers

Op zoek naar nieuwe werkvriendjes in social media, copywriting, redactiewerk,… Houdt zo hard van taal dat hij oprecht gelukkig kan worden van een perfect geslaagde woord(grap), zin of tekst. Ook dol op eten en drinken en combineert al die passies in Tasting Local, een project rond lokaal eten en drinken.
arrow