Trending Now

Peach: een nieuw speeltje

Wanneer er een nieuw Social Media speeltje wordt geïntroduceerd, dan willen de meeste community managers meespelen. Meteen. Ook op een zaterdag voormiddag. Want liefde voor de job weetjewel (of geen sociaal leven, ook best mogelijk).

Helaas stonden deze keer enkele VLCM’ers sip langs de zijlijn te kijken, want voorlopig is Peach enkel verkrijgbaar voor IOS. Ze claimen bij Peach.cool hard aan het werk te zijn aan de Android versie, maar ik wil de Android boys & girls al de moeite besparen en een boude voorspelling doen: voor het zover is komt Facebook zelf met de leukste features voor de dag, of ze nemen het ding gewoon over (onder de noemer wishful thinking).

Wat is Peach?

Wat is het? Volgens de makers (Dom Hoffman @dhof, een van de bedenkers van Vine) is het “een leuke, eenvoudige manier om jezelf te zijn en te delen met je vrienden.”

Leuk dus die Peach? Wel sommige dingen best wel. Vooral de “Magic Words” wil je zo snel mogelijk uitproberen!

Hoe werkt het?

Nadat je je account hebt aangemaakt kan je vrienden toevoegen. Hierna volgt meteen de eerste teleurstelling, want je kan geen non-US telefoonnummer toevoegen om je contacten toe te voegen of uit te nodigen. Je voegt dus peachy vriendjes toe op username.

De te plaatsen updates gaan van de standaard dingen zoals tekst typen, of een foto maken/uploaden. Maar er is wel meer. Via een klikje op het gloeilampje kan je de vragen van de dag beantwoorden. Gisteren vroeg Peach je bijvoorbeeld om je eigen horoscoop te voorspellen, en vandaag zijn ze benieuwd naar welke flessen er bij jou in de douche staan.

IMG_4575    IMG_4574

En dit is het allerleukste: type een van de “Magic Words” om specifieke content toe te voegen. Met ‘Draw’ voeg je een tekening toe en met ‘Shout’ kan je wel erg duidelijk je punt maken. Proberen! Enkele van de Magic Words maken gebruik van de data op je Iphone. Aantal stappen, weer, locatie…

946475_1295841133774690_4533170211462257964_n

Op de startpagina zie je chronologisch de updates van je vrienden, en als je naar links swipet zie je de updates van vrienden van vrienden. Bezorgd om je privacy? De settings staan standaard op visibility ‘friends of friends’ maar kan je dus wel switchen naar ‘only friends’.

IMG_4570    IMG_4578   IMG_4577

Je klikt op een update om deze helemaal te kunnen bekijken, en via de ‘next up’ button ga je eenvoudig door alle nieuwe updates.

IMG_4571   IMG_4568

Je kan een update leuk vinden (alweer hartjes) en door op een update te klikken laat je een comment achter.

IMG_4579   IMG_4573 (1)

En hier volgt de grootste teleurstelling: er worden geen duidelijke threads gecreëerd. Comments komen wel netjes onder een update, maar als je een update beantwoordt met bijvoorbeeld een zwaaitje of stukje taart dan raken die lost in space.

Conclusie

Peach is leuk voor even en sommige features zijn heel leuk gevonden. Mark, kopen die handel.

We kijken alweer uit naar het volgende speeltje!

Discussion

  1. […] is het “een leuke, eenvoudige manier om jezelf te zijn en te delen met je vrienden.” In de blogpost van CM Liselotte Casteur klinkt het dan weer als volgt: “Peach is leuk voor even en sommige […]

Comments are closed.

arrow