Trending Now

Top Topicals Augustus

Top topicals Augustus Hitte

Als deze zomer en het kwik een beetje dezelfde richting uitgaan als de afgelopen weken, is dat eigenlijk hét top topical in augustus, die aanhoudende en drukkende warmte.

Sport en Cultuur

Genoeg happenings de komende maand die ongetwijfeld nog rekening gaan houden met die hitte. Zoals Jazz Middelheim van tot en met 12 augustus in het Antwerpse Park Den Brandt, Festival Dranouter in het West-Vlaamse Heuvelland van tot en met 5 augustus, de Lokerse Feesten van tot en met 12 augustusPukkelpop in Kiewit van 15 tot en met 18 augustus of de Antwerpse Cultuurmarkt op 26 augustus.

Ook de organisatie van de Dodentocht, met de grote start van 13.000 deelnemers op 10 augustus en de waarschijnlijk toch iets kleinere aankomst de 11e, zal al wel extra drank hebben voorzien. En dan bedoel ik niet de Duvels die wandelaars onderweg krijgen. De volle 100km wandelen vergt sowieso de nodige bevoorrading en hydratatie! Om dat laatste te bewerkstelligen zijn er natuurlijk heel wat verschillende manieren. Op 3 augustus kan dat zowel met een fris stukje watermeloen voor Watermelon Day als met een fris pintje voor International Beer Day. Hoewel ik in dat geval zelf voor een witbier zou gaan, dat is toch nog iets meer dorstlessend vind ik.

De atleten die tijdens het EK Atletiek in Berlijn van tot en met 12 augustus records willen breken zullen toch ook enkele bidons extra voorzien. Net als tijdens de Memorial Van Damme die de maand afsluit op 31 augustus.

Da Bomb

Jammer genoeg zit niet elke gezonde geest in een even gezond lichaam. Kanker in zijn vele gedaantes is bij voorbeeld nog steeds een immens probleem. Op 1 augustus staat de wereld even stil bij bij een vaak voorkomende vorm van die vuile ziekte tijdens Wereld Longkanker Dag. In Japan weten ze daar sinds 6 augustus 1945 alles van. Op die dag dropte bommenwerper Enola Gay, ja die uit dat nummer van OMD, de best eufemistisch gedoopte Little Boy op Hiroshima. Die zwarte pagina uit een al erg donker hoofdstuk van de wereldgeschiedenis wordt nog steeds elke 6 augustus herdacht op Hiroshima Day. Naast de duizenden doden die die dag en drie dagen later in Nagasaki vielen veroorzaakte de straling van beide bommen ook verscheidene vormen van kanker, met leukemie als jammerlijke uitschieter en maakten ze zo een veelvoud aan slachtoffers. Daarom is ook de International Day Against Nuclear Tests op 29 augustus nog steeds nodig. Zeker gezien de toestanden in een niet nader genoemd Koreaans land.

Wat ons vlotjes bij de Internationale Dag Van De Vermiste Personen brengt, iets waar dat niet nader genoemd land ook iets van af weet. De oorsprong van deze dag, steeds op 30 augustus, ligt in Midden-Amerika en werd in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de vele verdwijningen onder sommige regimes. Sinds 2010 wordt de dag officieel ondersteund door de VN.

Mama

Om op een vrolijke noot te eindigen, op 15 augustus is het in Antwerpen en omstreken Moederdag, met Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart dus. Laten we gewoon alle mama’s nog eens zeggen hoe fantastisch ze zijn, deal?

 

Jeroen Rottiers

Op zoek naar nieuwe werkvriendjes in social media, copywriting, redactiewerk,… Houdt zo hard van taal dat hij oprecht gelukkig kan worden van een perfect geslaagde woord(grap), zin of tekst. Ook dol op eten en drinken en combineert al die passies in Tasting Local, een project rond lokaal eten en drinken.
arrow