Trending Now

Snapchat in België

Snapchat, je hoort het tegenwoordig overal en je zit er ongetwijfeld op. Het is de laatste maanden snel een van mijn favoriete apps geworden. Ik zit er al even op maar het is pas redelijk recent zo interessant geworden. Mijn vrienden beginnen er langzaam maar zeker ook allemaal op te zitten en toen ik vorig weekend uitging, zag ik iedereen lustig Snapchatten.

Wat maakt Snapchat nu zo wijs? Voor mij is het de combinatie van ‘leven zoals het is’ met een grote dosis humor en leute. Het moet helemaal niet zo afgeborsteld zijn en is bijna live. Je kan een kijkje nemen in het leven van iemand, die dan hopelijk nog eens hilarisch is. Daarom vind ik filmpjes altijd het leukst om naar te kijken. Terwijl ik op Instagram zit voor inspiratie en mooie dingen, is Snapchat eigenlijk pure ontspanning. Zowel het kijken als het snappen zelf 😉 Het is een app die blijft evolueren terwijl de gebruikers dat ook doen.

Maar hoe zalig snappen ook mag zijn, het is niet altijd even gemakkelijk om leuke accounts te vinden om te volgen en al zeker niet in België. Toen Joke vroeg of ik eens een lijstje wou maken met favoriete Belgische Snapchatters, zag ik dat helemaal zitten 🙂 Hier gaan we dus, aanvullingen zijn steeds welkom! Ik gebruik meteen de Snapchat gebruiksnamen want het is meestal niet simpel om die terug te vinden…


stijnsteyaert is heel snel 1 van mijn ‘must check’ snappers geworden. Stijn is hilarisch en kan mijn dag altijd net dat tikje beter maken 🙂
cneuts is een fervente Snapchatter. Dagboek-style met de nodige dosis (flauwe) mopjes.
adochild is moeilijk om te beschrijven, gewoon volgen 🙂 Heeft vorig jaar zijn Dodentocht gesnapt en ik kijk alvast uit naar dit jaar!
ank2d2 (Anke Wauters) is zeer verfrissend om te volgen. Terwijl de meeste mensen die ik volg op Snapchat zorgen voor ontspanning, heeft zij geen schrik voor wat diepgang.
– bav_ka Barbara is momenteel op reis in Zuid-Afrika en ik vind het heerlijk hoe eerlijk ze over haar reis is. Lekker droge snaps, mijn favoriet!
bvalkenborghs is moeilijk te vergeten wanneer je het over Snapchat gaat. Ik vond haar filmprogramma deze week op Snapchat samen met Lieven Trio echt geweldig!
deathstaroam toont dat je als vegan zotlekkere dingen kan eten en Elien ziet Gent heel graag.
eat.warm oftewel Gilles Makes You Hungry en dat is helemaal niet gelogen. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb hé 😉
eva_mouton is een illustratrice uit Gent en ook hilarisch! 🙂 Je weet nooit wat je kan verwachten maar je weet wel dat er een glimlach volgt.
fakeplasticruby is nog zo’n favoriet. Toen Katrin enorm sukkelde met verschillende breuken in haar linkerhand creëerde ze het fantastische ‘fake plastic food’ waarbij ze eten met play-doh maakt op verzoek.
hannes_bhc is zo’n beetje Snapchat royalty. Hoewel hij nu wat minder snapt en meer vlogt, kijk ik altijd uit naar de snaps met zijn zoontje Rae.
hapjesprincess, beter gekend als Julie, is een blogster die snapt over healthy foods en lopen. Maar dat ook op een hilarische manier. Merken jullie al een thema bij mijn favorieten?
hermanbxlmans ben ik maar recent beginnen volgen maar haar verhaal is ook altijd een garantie voor hilariteit.
hetjoch zijn snaps zijn ook zo heerlijk droog en dat is duidelijk een favoriet genre.
jillpeeterswx zowaar een weervrouw op Snapchat! Ze zit er nog niet zo lang op (dankzij Cneuts trouwens) maar doet dat echt goed.
jokedn zou nog wat regelmatiger moeten snappen want ik geniet van haar mooie omgeving in Frankrijk en to the point opmerkingen 😉
joythielemans, nog zo’n Snapchat royalty. Dankzij de snaps van Joy kan je echt haar dag volgen, ongecensureerde dagboek-style.
lieventrio weet ook hoe het moet op Snapchat en die filmsamenwerking met Britt is te volgen op snapshots_be en dat hopelijk regelmatig.
lindemerckpoel is nu wat rustiger op Snapchat maar ook een garantie op een goed humeur. We kunnen ze gelukkig wel regelmatig zien op de studiobrussel Snapchat.
madambakster maakt guiltfree dessertjes in Gent en op haar Snapchat zie je een ‘vree wijze’ behind the scenes hoe ze dat juist doet.
nickvinckier snapt het ook gewoon. Grappig, soms met een cartoon en er soms volledig over.
reinhard19 maakt zot wijze tekeningen op zijn snaps, je moet er het geduld maar voor hebben!
rikboey is een presentator op Qmusic en gewoonweg heel aangenaam om te volgen. En soms zingt hij zelf eens een liedje.
sandergillis ken je misschien van op Ketnet of bij MNM maar maakt vooral ook heerlijk grappige snaps.
tjoolaard oftwel Niel is een reisblogger uit Gent en brengt lekker droge verhalen en een blik op zijn vele reizen.
nonunsenses is ook een fervente Snapchatter. Kenny heeft serieus wat gesnapt tijdens zijn trip in New York vorige week en op zo’n manier reizen mee volgen, vind ik ook de maks.
pielaunio, Paulien is een modeblogster en eigenlijk een van de eerste tussen mijn Snapchat vrienden die er veel mee deed, voor het zo ‘in’ was.
stationschef is niet alleen grappig op Twitter en neemt ons ook mee op zijn mooie fietstochten.
suzieqew staat garant voor plezier met Vlaamse schlagers en catlady snaps met haar prachtige kat Marbles.
woutswer is een van mijn persoonlijke Snapchat favorieten. Zijn ‘inspirational’ loopsnaps over de weg naar succes zijn heerlijk!
yolovov sinds ik Vlad volg, is hij volgens mij al naar 5 verschillende landen geweest. Ideaal voor het reisgevoel en hij werkt sinds kort bij Tomorrowland dus mijn verwachtingen zijn hoog deze maand 😉
– En uiteraard: vlcmbe 😉 Het was heel handig via hun snaps The Next Web te volgen.

Snapchat is hot en blijft groeien. Daarom wil je als merk of bedrijf hier ook graag iets mee doen. Maar ik heb de indruk dat dat niet altijd even simpel is. Een Snapchat account als bedrijf komt vaak niet zo goed over omdat het net iets heel persoonlijks is. Hoewel ik de Snapchat van StudioBrussel best wel kan appreciëren. Een samenwerking met een Snapchat ‘influential’ lijkt eerder aangewezen maar het is niet zo simpel om ze meteen te vinden en in tegenstelling tot bijvoorbeeld Instagram heb je niet zomaar zicht op volgers en views.

Ik ben alvast heel benieuwd naar jullie suggesties en altijd welkom op mijn Snapchat ‘hanneleus’ 😉

 

Discussion

  1. Elke Roox

    Jannejrs!!!!! 🙂

  2. […] Vlaamse snapchatters geen spraakwatervallen. Waren ze het niet eens met de nochtans prima blog ‘Snapchat in Vlaanderen’ die Hanne Leus had gemaakt? Verdronken in al dat gesnap? Nikske van. Ze legden allemaal bewust […]

Comments are closed.

arrow