Trending Now

Top topicals juli

Naar maandelijkse gewoonte ben ik hier weer met de top topicals van volgende maand! Waar je maar beter rekening mee houdt in je content kalender? Je leest het in dit artikel! 

Belgische dagen galore!

Juli, die ene van de twaalf maanden die extra belangrijk is voor België! De maand waarin die ene dag valt die iedereen in het land zou moeten vieren! Ik heb het natuurlijk over Internationale Chocoladedag op 7 juli. Deel een doos pralines, speel een heel pak op je eentje naar binnen of houd het bij een klein stukje bij de koffie, maar vier deze hoogdag der Belgen!

Er is natuurlijk ook die andere hoogdag, 21 juli is nog steeds Nationale Feestdag. Ook wel gekend als de dag dat de medewerkers van Yves Leterme moeten zorgen dat er geen verwarring ontstaat over wat te zingen. Met de Vlaamse Feestdag de 11e en de Franse Nationale Feestdag op 4 juli loert een vergissing nog steeds geniepig om de hoek.

Music, please

Liedjes in honderden stijlen en vormen (mee)zingen en er al dan niet deftig op dansen is dan ook een zomerse bezigheid waar België om bekend staat in de rest van de wereld. In juli draait het festivalseizoen op volle kracht en dat merk je aan het uitgebreide aanbod. Zowel Couleur Café als Rock Werchter zijn op 1 en 2 juli al volop bezig, we hit the ground dancing and rocking die maand.

Van 6 tot en met 15 juli mag het wat meer groovy, want dan bepaalt Gent Jazz het tempo. Tot de 14e, dan gaat het ritme in de Arteveldestad alle kanten op en dat tien dagen lang. Want tot en met 23 juli zijn het Gentse Feesten. Een festival waar geen stijl op valt te plakken en dat is maar goed ook! Het draait daar dan natuurlijk ook om veel meer dan alleen de muziek. Met het Cactusfestival heeft ook de Wést-Vlaamse hoofdstad een topper in het festivalwereldje, van 7 tot en met 9 juli ontvangt Brugge daar een boel muziekliefhebbers. En intussen gespreid over twee weekends, van 21 tot en met 23 en van 28 tot en met 30 juli strijkt het fenomeen Tomorrowland weer neer in Boom. Op zich telt België de hele maand door tal van festivals en evenementen. Ze allemaal opsommen is niet onmogelijk, maar wel doodsaai, dus dat doe ik niet. Zoek ze op, vind ze en have fun!

Mag er wat zijn voor de vrouwen?

Misschien wordt er wel iets georganiseerd rond het EK Voetbal Voor Vrouwen in Nederland. Vrouwenvoetbal mag sowieso meer aandacht krijgen, zeker nu de Red Flames meedoen aan dit toernooi. De groepsfase is van 16 tot en met 27 juli, de eventuele kwartfinale voor de Belgische dames is op de 29e. Of ze kunnen doorstoten hangt misschien wel af van maandag 24 juli, dan nemen ze het in een onvervalste strijd der Lage Landen op tegen de Oranje Leeuwinnen!

Als het over sport gaat, is juli natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de Tour de France. Die start de 1e in Düsseldorf en eindigt traditioneel in Parijs, de 23e. Met een aankomst in Luik op 2 juli en een start in Verviers een dag later spelen de Belgische wegen ook dit jaar weer een rol. Hopelijk geldt dat ook voor de Belgische renners! Wie er op 6 juli allemaal gaat gekust worden op het podium in Troyes weten we natuurlijk nog niet, maar wel dat de coureurs en bloemenmeisjes dan waarschijnlijk onbewust meedoen aan Internationale Zoendag. Doe dat op 30 juli allemaal nog eens dik over op de Internationale Dag Van De Vriendschap en geef wie het verdient een stevige smakkerd extra.

Voor iedereen nu alvast een dikke kus van mij en tot volgende maand!

 

Jeroen Rottiers

Op zoek naar nieuwe werkvriendjes in social media, copywriting, redactiewerk,… Houdt zo hard van taal dat hij oprecht gelukkig kan worden van een perfect geslaagde woord(grap), zin of tekst. Ook dol op eten en drinken en combineert al die passies in Tasting Local, een project rond lokaal eten en drinken.
arrow