Trending Now

Top Topicals Augustus

De zomer is in volle gang, afgewisseld met de nodige vaderlandse regenbuien. Tijd voor de Top Topicals van augustus!

Bier? Bier!

De eerste week is het meteen België boven op dezelfde dag, maar om compleet verschillende redenen. Op 4 augustus begint het WK atletiek in Londen (duurt tot 13 augustus). Met wat sommige landgenoten de laatste tijd hebben laten zien, neem ik gewoon aan dat er wel enkele medailles het Kanaal gaan oversteken. Diezelfde dag vieren bierliefhebbers overal ter wereld ook International Beer Day, een vakgebied waarin ons land al meer dan een paar prijzen wegkaapte! Denk maar aan de trappisten van Westvleteren die geregeld de lijst van Beste Bieren Ter Wereld aanvoeren. Ik ga die dag sowieso vieren…

Op 6 augustus zal het er, vooral in Japan, een stuk ingetogener aan toe gaan op Hiroshima Day. 62 jaar geleden dropte de bommenwerper Enola Gay die dag de allereerste atoombom. Deze werd niet geheel zonder ironie Little Boy gedoopt. Het was een zwartgeblakerde dag in de recente geschiedenis.

M=V

Nu is het nog realiteit, maar hopelijk iets dat ook snel geschiedenis wordt, zijn de problemen en vooroordelen waar transgenders nog steeds mee moeten afrekenen. Dat wordt op 7 augustus extra in de verf gezet op de Internationale Transgenderdag. De wereld loopt nog steeds hopeloos achter op het vlak van gelijke rechten. Dat beperkt zich niet alleen tot transgenders, zoals we jammer genoeg nog vaak kunnen lezen of zien. Op 26 augustus is het Women’s Equality Day, nog zo’n dag waarover toekomstige historici zich gaan verbazen dat die in 2017 nog bestond.

Natuurlijk zijn er genoeg mannen en vrouwen die het oprecht goed voorhebben met hun medemens en die mogen ook al eens in de bloemetjes worden gezet. De Internationale Dag Van De Humanitaire Hulp op 19 augustus is alvast een goeie gelegenheid! Hopelijk krijgen de mensen die dan worden gevierd geen extra werk op 8 augustus. Dan zijn het Keniaanse parlementsverkiezingen, een evenement dat niet altijd even geweldloos verloopt.

Viert moeder!

Wie ook geregeld mag worden gevierd, dat is mama! In Antwerpen en omstreken doen ze dat op 15 augustusOnze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. Dat de rest van de wereld Moederdag op een andere dag viert doet er niet toe. Ook handelaars trekken zich daar duidelijk elk jaar terecht niks van aan, de bloemenverkopers op kop. Diezelfde dag viert de wereld ook Relaxation Day, een reden te meer om moeder een dagje rust te gunnen. Niet te verwarren met Lazy Day, dat is al op 10 augustus. Geen idee hoe je dat moet vieren, maar ik zou er niet te veel moeite in steken.

Let the music play!

Lekker lui zijn of gewoon een dagje relaxen kan natuurlijk ook deze maand nog op één van de vele festivals die België rijk is. Pukkelpop, van 16 t.e.m. 19 augustus, blijft de grootste naam. Maar er valt nog heel wat meer te beleven. Ook Reggae Geel (4 en 5 augustus), de Antilliaanse Feesten (11/08 en 12/08), Jazz Middelheim (03/08 t.e.m. 06/08), de Lokerse Feesten (4 t.e.m. 13 augustus) en Dranouter (04/08 t.e.m. 06/08) trekken elk jaar heel wat muziekliefhebbers aan. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, je vindt die allemaal hier.

Jammer genoeg kan niet iedereen de geneugten van de zomer delen met al zijn of haar geliefden. Op 30 augustus wordt daar bij stilgestaan tijdens de Internationale Dag Van De Vermisten.

Wees dus dankbaar voor de mensen rondom je heen, wees blij dat ze er zijn. En geniet samen van een biertje, een festival en vooral van elkaar.

Tot volgende maand!

Jeroen Rottiers

Op zoek naar nieuwe werkvriendjes in social media, copywriting, redactiewerk,… Houdt zo hard van taal dat hij oprecht gelukkig kan worden van een perfect geslaagde woord(grap), zin of tekst. Ook dol op eten en drinken en combineert al die passies in Tasting Local, een project rond lokaal eten en drinken.
arrow