Trending Now

Vrouwendag: als ‘t goed is, zeggen we het ook

Ik wist gisteren meteen hoe laat het was toen ik een berichtje van Joke kreeg. Het was 11:09 (even het cliché bevestigen over vrouwen en hun gebrek aan humor). Belangrijker is: het was 8 maart, ook wel bekend als Internationale Vrouwendag.

Twee jaar geleden hadden we De Grote Vrouwendag Bullshit Bingo, vorig jaar nam ik die bingo bij de hand om de slechte voorbeelden gaandeweg af te vinken. Om te bewijzen dat feministen ook positief kunnen zijn (geen paniek hoor, morgen ga ik gewoon weer zeuren), breng ik dit jaar een ode aan merken die het wél goed deden op deze vrouwendag. En dat waren er verrassend veel.

Extra merci aan Dora en Joke voor de vele tips!

 

Spark44

Reclamebureau Spark44 heeft de opzet van Internationale Vrouwen hélemaal begrepen en puts their money where their mouth is: de helft van hun kantoorleiders zijn vrouwen.

 

LolaLiza

Het Belgische modebedrijf LolaLiza wist onze harten te raken met hun actie waarbij ze 5000 euro storten aan Moeders voor Moeders, een vzw die ondersteuning biedt aan gezinnen met jonge kinderen die het financieel moeilijk hebben.

 

Finansforbundet

English Version

What do these kids understand that your boss doesn’t?The Finance Sector Union of Norway

Geplaatst door Finansforbundet op Dinsdag 6 maart 2018

Deze Noorse vakbond voor de financiële sector sloeg de nagel op de kop met dit (intussen virale) filmpje waarmee ze de loonkloof tussen mannen en vrouwen aan de kaak stellen.

 

Land Rover


Kort, krachtig, stoer en een beetje brutaal: what’s not to like aan deze campagne van Land Rover?

 

Bibliotheek Tweebronnen

Deze Leuvense bibliotheek verzamelde hun beste literatuur, poëzie, strips en cd’s voor en door sterke vrouwen en laten de klassieke chicklit daarbij helemaal links liggen.

 

MIAT

Het Gentse Museum over industrie, arbeid en textiel dook in hun archieven en vond deze poster met Miet Smet van een overheidscampagne uit 1990. Ik ben fan!

 

NMBS

Gij weet, NMBS!

 

Jules Destrooper

De familie Deweirder-Destrooper is een prachtig, roldoorbrekend voorbeeld uit 1800: manlief bakte koekjes terwijl zijn vrouw haar eigen zaak leidde.

 

VIER

Preach, Mariette!

 

BBC

Afsluiten doen we met deze topper van BBC. Ik laat Ellie Taylor zelf uitleggen waarom.

arrow