Trending Now

Social overview: maart 2017

Bron foto: Daily Mail

Social media liet in maart nogal van zich horen. Het lijkt bijna een utopie geworden om alle nieuwigheden op te sommen.  Hieronder lees je dan ook de belangrijkste veranderingen!  

#1 Wat speelde er zich af op Facebook?

Emoji-reacties en mentions in Messenger

Emoji galore! Voortaan kun je ook op afzonderlijke Messenger-berichten reageren met een emoji. En dat is niet het enige wat er in Facebook Messenger veranderde. Het San Franciscaanse bedrijf rolde ook mentions uit, waarbij je je gesprekspartner kunt taggen in een bericht. Handig voor groepsgesprekken.

Facebook Live nu ook via desktop 

Gebruikers van Facebook Live kunnen sinds kort gebruik maken van de functionaliteit via pc en desktop apparaten. Voorheen was de feature enkel bruikbaar via mobiele toestellen.

Stories in nieuwsoverzicht 

Het van Snapchat geleende Stories-concept lijkt overal te zijn. Sinds haar lancering van Stories in Messenger komt Facebook nu met het concept op de proppen in haar nieuwsoverzicht. Merkwaardig is wel dat de Stories in de newsfeed niet dezelfde zijn als die van in Messenger.

 

Bron: Facebook

Tools voor zelfmoordpreventie

Facebook wil verschillende oplossingen voor zelfmoordpreventie in haar platform integreren. De bedoeling wordt om die te implementeren binnen de Facebook Live streamingdienst. In de VS gaat binnenkort een test van start met kunstmatige intelligentie om suïcidale gedachten te detecteren in Facebook-berichten.

Facebook 360 app

‘t Is gebeurd, jongens. Facebook heeft zijn eerste, eigen VR-applicatie op de markt afgevuurd. Het technologiebedrijf onthulde dat ‘gebruikers van de app niet alleen 360 graden-beeldmateriaal van hun eigen contacten kunnen zien, maar dat ook materiaal van andere uploaders openbaar online wordt gegooid’. Voorlopig is de vernuftigheid enkel beschikbaar in combinatie met de Gear VR mobile headset.

City Guides

Als het van Zuckerberg en zijn team afhangt, is Facebook binnenkort onze nieuwste, trouwe reisgenoot. Met haar gloednieuwe ‘City Guides’ bekrachtigt het bedrijf haar missie om alle andere applicaties overbodig te maken. Concreet wordt er volop geëxperimenteerd met reisgidsen, waarbij jij als gebruiker aanbevelingen krijgt van vrienden. De functionaliteit vind je terug in het ‘Explore’ of ‘Ontdek’ tabblad.

#2 Hoe evolueerde Twitter?

Meer flexibiliteit met 140 tekens

Eind maart maakte Twitter bekend dat het flexibeler zal omgaan met de vaak gehate ‘140 tekens’-regel. Mentions van gebruikers zullen niet langer meetellen in het aantal tekens per tweet.

Bron: Twitter

Overweging betalende dienst

Onlangs kwamen te weten dat Twitter overweegt om een betalende dienst te lanceren, waarschijnlijk om de zure pil van dalende inkomsten te slikken. Het komt erop neer dat er binnenkort een nieuwe, intuïtieve interface zal zijn op basis van Tweetdeck. Dat platform wordt nu volop gebruikt om tweets te rangschikken. De betalende service zou het voor onder meer marketingprofessionals en journalisten gemakkelijker moeten maken om snel de juiste info te vinden tussen alle tweets.

Nieuwe mute- en blokkeerfuncties

De in november aangekondigde mute-functie, waarbij je bepaalde woorden kunt blokkeren, werd onlangs uitgebreid. Zo kun je ervoor zorgen dat dergelijke tweets niet langer worden getoond in je overzicht. Ook kun je profielen zonder foto (dus degene met het ‘ei’-fotootje) uit je overzicht filteren.

 

#3 Wat gebeurde er op Snapchat?

Nieuwe zoekfunctie 

Facebook mag dan wel de rivaliteit zijn aangegaan met Snapchat, die laatste partij strijdt duchtig mee. Snap, het bedrijf achter de app, heeft zeer recent een nieuwe zoekfunctionaliteit ontwikkeld. Daarmee kunnen gebruikers snel foto’s en video’s doorbladeren van anderen, waarmee ze niet eens bevriend hoeven te zijn.

 

#4 Wat leefde er bij Instagram?

Afspraken maken via de app 

Onder andere de horecasector mag hoogtij vieren: binnenkort kan je bij Instagram afspraken maken bij je favoriete handelaar. Met de nieuwe functionaliteit wil Instagram bedrijven de kans bieden om via het kanaal hun band te versterken. Rechtstreeks via een bedrijfsprofiel een afspraak boeken? Naar verluidt wordt de functie later dit jaar uitgerold!

Bron: Independent

Twee-factor authentificatie

Op dit ogenblik is Instagram bezig met een update die twee-factor authentificatie als nieuwe beveiligingsmethode toevoegt. De nieuwe beveiligingsfunctionaliteit, ook wel bekend als ‘2FA’, moeten het voor hackers moeilijker maken om aan de haal te gaan met je Instagram-account (arme Tiany). Met twee-factor authentificatie moet je voortaan een via sms verstuurde code invoeren om in te loggen (naast je e-mailadres en paswoord).

 

#5 Hoe zou het zijn met LinkedIn?

Trending storylines

Toegegeven, men zou soms vergeten dat ook LinkedIn nog bestaat. Of dat zal veranderen met de nieuwe functionaliteit ‘Trending storylines’ valt nog af te wachten. Het platform wil à la Facebook ervoor zorgen dat je vooral nieuwsberichten te zien krijgt die op dat moment ‘actueel’ en ‘trending’ zijn. De beslissing viel na de analyse dat ‘tijd en kennis voor professionals het meest waardevol zijn’. Met andere woorden: het scannen van berichtjes die jou niet boeien moet verleden tijd worden.

Zijn we iets vergeten? Laat het dan weten! 

 

Magali De Reu

Gaat op zoek naar de meest interessante verhalen op binnen- én buitenlandse bodem. Schrijft over vanalles als het moet, over ondernemerschap als het mag.
arrow