Trending Now

Wie is de Vlaamse community manager?

Voor het tweede jaar op rij vroegen we aan onze leden van de VLCM groep om een enquête in te vullen. Via deze enquête willen we jou graag een zicht geven op wie die Vlaamse Community Manager nu eigenlijk is. Dit is het profiel van de Vlaamse Community Manager anno 2016.

Profiel

In vergelijking met de eerste enquête is de gemiddelde VLCM’er jonger op geworden en is hij verhuisd 🙂
Inmiddels is hij (jep, de gemiddelde community manager is mannelijk) 27 jaar en werkt hij voornamelijk in Brussel.

Studies

Sinds enkele jaren zijn er mogelijkheden om een opleiding te kunnen volgen als “social media manager” of als “digitale media manager“.  Slechts 23% volgde ooit een dergelijke opleiding en dat is best logisch omdat deze studierichtingen toch nog redelijk nieuw zijn.  Zo studeerden in 2014 de eerste studenten af als social media manager. Volgens onze enquête van vorig jaar volgde 29% een sociale media opleiding.

Dit jaar werd erg duidelijk aangegeven dat onze community managers leergierig zijn. Maar liefst 82,5% geeft aan dat ze zeker interesse hebben in een opleiding social media management.

 

opleiding

Carrière

Net zoals vorig jaar werken de meeste community managers vooral in loondienst en heeft hij gemiddeld zo’n 3 à 4 jaar ervaring in het vak.

We merken wel dat de tijdsbesteding aan social media in het takenpakket een steeds grotere rol krijgt.

werktijd

 

Loon

Community managers in loondienst verdienen bruto gemiddeld tussen de €2.000 en €2.600. Net zoals bij elke job, hangt de verloning ook samen met de ervaring die de community manager reeds heeft opgebouwd.

Wil je een freelance community manager inhuren, dan mag je verwachten dat het gemiddelde uurtarief neerkomt op €75/u.

De volledige resultaten hier:

Herken jij jezelf hierin?

saravdv

Freelance facebook advertising expert || Positive Thinking || SaraZoektWerk || Likes Coffee & Chocolate
arrow