Trending Now

Twitter dropt limiet voor Direct Messages

Twitter laat vanaf nu 10 000 tekens toe in een DM. Dat lees je goed, 10 000, een veréénenzeventigvoudiging! Het wordt de komende weken wereldwijd uitgerold.

140 tekens. Dat is al sinds jaar en dag de limiet van een tweet. Het is ook de oorsprong van hun succes. Gebruikers kunnen in een paar seconden tientallen tweets scannen en reageren op deze die ze echt interessant vinden. Geen wonder dat Twitter het ultieme real time platform werd. De plaats waar je kort en krachtig je mening kon geven, eventueel met een link bij en waar je al even korte en krachtige reacties op mocht verwachten. De limiet op 140 tekens was essentieel voor het succes van het platform. 

Maar dat geldt natuurlijk enkel voor de publieke tweets. De “direct message” functionaliteit van Twitter was ook beperkt tot 140 tekens maar eigenlijk was daar weinig reden voor. Twitter beschouwde het lang als een privé-versie van de gewone tweets. In feite was het een volledig nieuw product. Een messaging platform gekoppeld aan de Twitter-identiteit.

En dat blijkt Twitter nu ook door te hebben. Wat is het nut van de limiet van tekens bij een direct message? Er is geen DM timeline, snel scannen en social discovery spelen hier niet,… dus had die limiet geen zin meer. Even snel contact opnemen met iemand die jou volgt wordt er heel wat praktischer op. Maar het zijn vooral de customer care medewerkers die het nu veel en veel makkelijker krijgen.

twitter dm

Meer op de blog van Twitter

Chris Demeyere

Punchline
arrow