Trending Now

Top Topicals Juni: Kinderen, eert uw ouders, al dan niet op Facebook of Twitter

Hoezeee, we zijn bijna halverwege 2017! Nu juni om de hoek staat, is het hoog tijd om je op de hoogte te brengen van de komende top topicals. 

 

Eentje voor het hele gezin

Sloot ik vorige maand nog af met een shout-out naar alle mama’s, dan is het in juni aan de (rest van de) familie. Die bloemen van Moederdag op 14 mei zijn amper aan het verwelken en het is al Werelddag Van De Ouders op 1 juni. Voor sommigen een reden om te vieren, voor anderen misschien een dag om eens extra “Waarom toch?!” te jammeren.

Die tweede groep kan zich op 15 juni eventueel optrekken aan de Internationale Dag Voor de Bestrijding Van Oudermishandeling, ideaal om er met de hele familie eens een lap op te geven. En tegen 11 juni kunnen die verwelkte bloemen helemaal baan ruimen, want dan moet er plaats worden gemaakt voor lelijke, op school in elkaar geknutselde cadeautjes voor Vaderdag. Tenzij er thuis op 23 juni even wordt stilgestaan bij Internationale Weduwendag natuurlijk.

Is papa geen fan van zelfgemaakte fotokadertjes of zit je al lang niet meer op de lagere school? Dan kan je op 10 juni altijd nog inspiratie opdoen voor een cadeau op Wereld Gin Dag.

Aan de kinderen zelf wordt er in juni eveneens wat extra aandacht besteed. Ook op 1 juni is het Internationale Dag Van De Kinderen en drie dagen later, de 4e, is het Internationale Dag Van Kinderslachtoffers Van Agressie. Er is dan die maand ook nog een tweede dag die hopelijk ooit kan verdwijnen en dat is de Internationale Dag Tegen Kinderarbeid op 12 juni.

Operatie Overlord

Kinderen zijn nog steeds het grootste slachtoffer van de rotzooi die volwassenen uithalen en komen daar jammer genoeg nog veel te vaak niet ongeschonden uit. Ook Wereldvluchtelingendag op 20 juni is voor een deel gelinkt aan de vorige twee data. Ruim 70j geleden zag het er hier in Europa ook niet zo rooskleurig uit, maar gelukkig was er op 6 juni 1944 D-Day. Onder de codenaam “Operatie Overlord” bestormden geallieerde troepen de Normandische stranden en werd er begonnen met het omdraaien van één van de zwartste pagina’s in de Europese geschiedenis.

Dat de mens intussen nog steeds niet heeft bijgeleerd zien we elke dag in het nieuws, ook de Internationale Dag Voor Steun Aan De Slachtoffers Van Foltering op 26 juni is spijtig genoeg nog steeds alive and kicking. Hopelijk ziet de wereld ooit het licht zoals Jezus zijn apostelen in het Bijbelverhaal dat gevierd wordt op 4 juni met Pinksteren.

Pinksteren en Sinksen

Pinksteren ofwel Sinksen en dus hoera, die periode waarin de Sinksenfoor neerstrijkt in Antwerpen. Het is dan ook niet allemaal kommer en kwel in juni. Ook bij moslims is er die maand reden tot feesten! Op 24 juni valt normaal gezien het einde van de Ramadan en dat wordt traditioneel gevierd met het Suikerfeest, gespreid over 25 en 26 juni. Wie er die 25e ook gaat vieren, maar dan na het BK wielrennen in Antwerpen, ligt echter nog niet vast.

Religieuze feestdagen en sport zijn twee manieren bij uitstek om mensen samen te brengen. Doe je dat liever met wat minder volk? Organiseer dan misschien iets op Wereld Picknick Dag op 18 juni. Desnoods op de wei van Graspop, het festival der zware gitaren dat neerstrijkt in Dessel van 16 t.e.m. 18 juni. Waar je je dekentje ook neerlegt en je al het lekkers uit je picknickmand (ik heb dat effectief, kan het alleen maar aanraden) uitstalt, de kans is groot dat dat op een mals stukje gras is, met wat bomen in de buurt voor schaduw. Iets dat in sommige delen van de wereld niet vanzelfsprekend is. Daar wordt op 17 juni dan ook bij stilgestaan op de Werelddag Voor De Strijd Tegen Woestijnvorming en Droogte.

Niet de eerste dag waarvoor de hashtag best wat wordt ingekort, om te voorkomen dat er geen tweet meer over kan worden gepost. Op 30 juni is het Social Media Day en mogen wij vieren. Dat we zo vlot kunnen communiceren, dat we sneller op de hoogte zijn van nieuws of gewoon omdat we elkaar zo hebben leren kennen. Ik ben in elk geval blij dat het er is!

Ben ik iets vergeten? Shoot! 

Jeroen Rottiers

Op zoek naar nieuwe werkvriendjes in social media, copywriting, redactiewerk,… Houdt zo hard van taal dat hij oprecht gelukkig kan worden van een perfect geslaagde woord(grap), zin of tekst. Ook dol op eten en drinken en combineert al die passies in Tasting Local, een project rond lokaal eten en drinken.
arrow