Trending Now

Social overview: September 2016

September samengevat! De kinderen van Koning Filip gingen naar school en schoten nog snel wat beelden met hun Spectacles vooraleer ze hun vrienden tagden op WhatsApp. Wie verantwoordelijk was voor de zatte foto’s op de Instagram van hun vader weet niemand. Maar ze hebben overduidelijk wél iets te verbergen.

Sloeg dat absoluut nergens op? Dan is het zeker nodig dat je onderstaande 5 facts & figures nog even doorleest om weer helemaal mee te zijn 🙂

 

1. Snapchat heet nu Snap… en maakt zonnebrillen

Wanneer je naam niet meer matcht met je activiteiten, dan pas je die best aan. En aangezien Snapchat al lang niet meer enkel om chatten draait, moest de ‘chat’ sneuvelen in de bedrijfsnaam. En om die nieuwe wind te illustreren, maakte Snapchat – Excuseer… Snap dus – meteen bekend dat ze een zonnebril op de markt gaan brengen onder de naam ‘Spectacles’ waarmee je 10-secondenfilmpjes kunt maken. James Bond just got real!

spectacles-spiegel

2. De Correspondent doet je nadenken over Facebookadvertenties

De Nederlandse krant ‘De Correspondent’ maakte een boek ‘Je hebt wel iets te verbergen‘ over het belang van online privacy. In de advertenties om dat  boek te promoten, tonen ze ook op een heel creepy manier waar het allemaal om draait:
coorespondent_jehebtwelietsteverbergen

3. Instagram-ster blijkt verdoken zuipschuit

De 25-jarige Louise Delage uit Parijs wist met haar sympathieke kiekjes deze zomer heel wat volgers te charmeren. Pas in september kwam de ware toedracht aan het licht. Wie de foto’s van Louise op een rijtje zet, merkt dat het meisje wel heel graag eens klinkt op het leven en wel verdacht veel de fles aan de lippen zet. Sensibilisering level 10! Denk daar maar eens over na de volgende keer dat je een fancy Gin Tonic deelt op je Instagram.

Like my addiction

Een video die is geplaatst door Louise Delage (@louise.delage) op

 

4. Taggen kan nu ook in WhatsApp

WhatsApp is een product van Facebook en dus sluipen er ook af en toe features van het moederbedrijf in. Zo kun je sinds de afgelopen maand ook mensen taggen in groepsgesprekken. Had je de meldingen van een bepaalde drukke WhatsApp-groep uitgezet? Dan kun je vanaf nu toch meldingen krijgen uit die groep wanneer iemand je vermeldt met een tag. Handig of vervelend? Aan jullie om dat uit te maken.
taggen-whatsapp-3

5. De koning zit op Instagram!

Onze Belgische monarchie is mee met haar tijd. Na Facebook en Twitter, kun je de Belgische koninklijke familie nu ook terugvinden op Instagram. Op 1 september konden we zo volgen hoe Filip en Mathilde de eerste schooldag beleefden, naar de Memorial Van Damme gingen of een eindje gingen fietsen op de autoloze dag. Nice!

Op Twitter kwamen we dan weer te weten dat de Koning net als zijn onderdanen ook wel eens gewoon van een rustige avond kan genieten op zijn terras, samen met zijn kat. Foutje? Wellicht, want de tweet was snel verwijderd en de woordvoerder mocht het komen uitleggen: “We hebben nog steeds toegang tot het account. Het paswoord delen we niet aan derden mee.” Zou de CM van dienst zich even van account vergist hebben?  “Uitgesloten”, klonk het formeel bij het Paleis.

Het zullen dan toch de kaboutertjes geweest zijn.
twitter_koningfilip

 

Kristof Dhanens

Communicatieman bij Mediaraven vzw. Freelancer online communicatie met I Like Media. Voornamelijk voor overheid en non-profit.
arrow