Trending Now

Vrouwendag op social media: the aftermath

Jij weet het, ik weet het, we weten het allemaal en toch lijken heel wat mensen elke Internationale Vrouwendag opnieuw te vergeten waar 8 maart precies om draait. (Hint: het doel is niét om zo veel mogelijk vrouwen te irriteren.)

We namen De Grote Vrouwendag Bullshit Bingo erbij om de voorspelbaarheid van heel wat merken te illustreren. Het ene bedrijf was gewoon een beetje lui (met andere woorden, doe volgend jaar wat beter uw best om origineel uit de hoek te komen en ‘t is goed), het andere ging vol-le-dig de mist in (jullie hebben iets goed te maken bij de helft van de bevolking).

Maar, het mag gezegd, er waren ook heel wat bedrijven die uitstekend communiceerden (voor hen een kus van de juf en een bank vooruit). Meer nog: naar de vrouw met keukenschort hebben we urenlang gezocht zonder resultaat, terwijl die twee à drie jaar geleden alomtegenwoordig waren. Het moet zijn dat die rants op Twitter soms toch iets uithalen. Ook de wedstrijden waarin kookworkshops, shopping trips en make-overs verloot worden, waren dun gezaaid dit jaar.

Tot slot nog deze erevermelding voor het Snapchat-team. Daar zorgde men vandaag voor drie extra filters van belangrijke vrouwen uit de geschiedenis: Frida Kahlo, Rosa Parks en Marie Curie.

 

‘Ludieke’ (lees: seksistische) ‘humor’

You guys! Waarom heeft er niemand eerder bedacht hoe hilarisch mopjes over vrouwen achter het aanrecht zijn?!

 

Artikel waarin enkel mannen aan bod komen

“Internationale Vrouwendag, zegt ge? Hebben we niet nog ergens een stuk liggen van één of andere vrouwenhater?”, moeten ze bij HUMO gedacht hebben.

 

“Is dat echt nog nodig, Vrouwendag?”

 

Bedrijfsleider spreekt zich uit tegen vrouwenquota

Bij Jan De Nul ‘liggen ze niet wakker van Internationale Vrouwendag’ en ‘streven ze niet naar gelijkheid’. De kans dat iets me vandaag nóg minder verbaast, is bij deze tot nul herleid.

 

“Vandaag denken we ook aan de mannen”

Godzijdank denkt er nog iémand aan de mannen vandaag. Merci, Ladies Circle 32 Meetjesland!

 

“Wanneer is het mannendag?”

Als iemand op zoek was naar het meest gemaakt ‘grapje’ op Vrouwendag: search no more. En voor de mannen die zich dezelfde vraag stellen: www.whydontwehaveaninternationalmensday.com.

 

Gratis kookworkshop

Vrouwen die hoopten op gratis tickets voor een voetbalmatch: close but no cigar.

 

Nummer van Beyoncé

Keuze te over. Beyoncé is overal.

 

Stockfoto van glimlachende zakenvrouw in maatpak

Female touch is belangrijk, zeg ik u.

 

Zin met ‘bubbels’, ‘me-time’ of ‘goodiebag’

Laten we hopen dat het gebruik van het woord ‘bubbels’ als synoniem voor cava, prosecco en champagne in 2018 eindelijk eens uitsterft. De afschuwelijke term ‘me-time’ lijkt ondertussen althans een stille dood te zijn gestorven. Ik leef op hoop.

 

Er valt een shopping trip te winnen

Oké, dit is dan wel geen echte shopping trip maar een ladies shopping night is minstens evenwaardig EN VROUWEN KRIJGEN ZOMAAR VIERHONDERD PUNTEN OP HUN KLANTENKAART WOOOOOT!

 

Win een make-over

“Hm, waar kunnen we vrouwen die van sport houden een plezier mee doen?” – “Ik dacht aan een fiets?” – “Huh, nee. Nog iemand een idee?” – “Loopschoenen op maat?” – “Hoe komt ge daarbij? Next!” –  “Misschien een make-over in een beauty salon?” – “GENIAAL, DAT IS HET!”

 

“Is het niet al elke dag vrouwendag?”

Really, Excelsior Recordings? Hoezeer ik ook fan ben van jullie platenlabel: in de muziekbusiness staan we nog mijlenver van ‘elke dag Internationale Vrouwendag’.

 

Quote van een bekende feministe

Als zelfs organisaties die het neerpennen van quotes als hun corebusiness mogen beschouwen geen moeite meer doen – wat moeten we dan verwachten van de rest? Bovendien staat de dame in kwestie erom bekend dat ze vanuit haar functie als Adviseur van Staat van Myanmar de genocide op de Rohingya stilzwijgend tolereert; behoorlijk twijfelachtig rolmodel dus.

 

Fuchsia violet magenta lila ALLES ROZE

OMG, NU ER ROZE VORKHEFTRUCKS ZIJN, KUNNEN VROUWEN ER EINDELIJK OOK MEE RIJDEN!

 

Heb je zelf nog voorbeelden gespot? Ik hoor het graag! (Vooral als je er eentje gezien hebt van een vrouw met een keukenschort, zodat we massaal BINGOOOOO kunnen schreeuwen.) 

(bron foto boven: Unsplash)

arrow