Trending Now

VLCM15: Neen, we hebben ons niet van jaargang gemist

Gisteren was het effectief VLCM15 (#vlcm15), ook wel de vijftiende bijeenkomst van ‘den bond der Vlaamse Community Managers’, VLCM. Deze editie draaide helemaal rond Influencer Marketing. Het gezeverrrrr, gespuw en geschreeuw over influencers en influencer marketing op social media is trending. VLCM trakteerde ons op diepgang met 2 talks, allebei vanuit een heel ander perspectief.

Gebruiksaanwijzing influencers

BBDO deelde niet enkel haar gebouw, maar ook insights over hoe zij, in samenwerking met KETCHUM, omgaan met influencers. Speciaal voor jullie – en omdat het vrijdagnamiddag is – in ‘t kort enkele highlights van hun talk.
  • Tijdens je zoektocht naar de ideale influencer is het belangrijk om zijn/haar publiek én passie te screenen. Het moet matchen op alle mogelijke vlakken.
  • Het is een must om de geloofwaardigheid van je influencers in de gaten te houden.
  • Is het doel van je campagne harde sales? Doe dan vooral niét aan influencer marketing.
  • Geef je influencer de creatieve vrijheid om zélf content te maken.

 

#Commerciëlehoer

En dan was er ook nog Tjoolaard – ook wel onze Niel van SUPERMACHINE – én een influencer. Al is hij meer fan van het euhm, begrip: Iemandmetredelijkwatkennisineendomeindoorervaringenpassiedieopenstaatvoorvragen van andere- marketing.
Wat eigenlijk ook meteen samenvat hoe hij met z’n blog tjoolaard.be omgaat met influencer marketing.

“Tegenwoordig is het voor influencers enorm moeilijk om nog geloofwaardig te blijven in onze commerciële wereld. Je kan pas anderen overtuigen van wie je bent, als je zélf goed weet wie je bent.” Onze rugzak zit weer vol nieuwe inspiratie (en chips met Patatas Bravas-smaak <3). Bedankt VLCM ! Op naar #vlcm16, SUPERMACHINE en ik zijn present!
Dieneke van SUPERMACHINE

 

Dankjewel Dieneke voor dit awesome en snelle verslag!
Nog dankjewels voor Monica Monté (die groepsfoto alleen al!) en de one and only Slash9 voor de livestreaming: you guys rock!
En ook… DANKJEWEL ALLEMAAL VOOR DE TAART! 
– Joke, Chris, Jan, Fiona en Sara

 

arrow