Trending Now

*PANIEK* bij de influencers: FOD Economie brengt guideline uit.

Influencers guidelines

Gisteren stonden we op met een bommetje. Uit het niets verscheen er een Guideline van het FOD Economie over reclame en advertising via Influencers. Mooi vormgegeven dat document, dat wel, maar weinig mensen zagen dit aankomen.

Marketeers en Influencers in paniek

*PANIEK!* Het einde van de wereld. Instagram accounts werden gedelete. Een shitload aan content voor “Waarom Vloggers Janken”. Marketeers schreeuwden moord en brand. Influencers zagen geen toekomst meer.

Of viel het allemaal nog mee?

In de loop van de dag konden de influencers en marketeers gelukkig terug wat adem halen. De FOD Economie trok de guidelines terug in, voorbarig naar buiten gebracht. Er volgt nog eerst overleg met de sector….

Herman Maes schreef voor ons in 2016 al even over de regels die er gelden rond werken met Influencers.

Gelukkig zijn daar de Juristen om alles te kaderen (VLOG):

 

Freek Stevens

Hoi! Leuk dat je dit leest. Ik ben een Freeklance social media manager. Ik stel mij meer en meer vragen over sociale media, advertising en privacy. Ethiek en marketing zouden moeten samen in één kamer zitten. "Het is niet omdat het kan dat we het moeten doen."
arrow