Trending Now

Facebook steunt kmo’s tijdens coronacrisis, ontdek hier de nieuwe initiatieven

Facebook steunt kmo’s tijdens coronacrisis,

 Ontdek hier de nieuwe initiatieven

De coronacrisis… een streep door de rekening van zeer veel kleine en middelgrote ondernemingen. Maar liefst 140 miljoen kleine bedrijven wereldwijd maken gebruik van Facebook voor contacten met hun klanten, promoties, productlanceringen enzovoort. Daarom wil Facebook de ondersteuning van deze bedrijven zo makkelijk mogelijk maken, want ze zijn de motor van onze werkgelegenheid en onze economie. 

Om dit allemaal mogelijk te maken kondigt Facebook enkele nieuwe tools aan die gericht zijn op de ondersteuning van Belgische kmo’s. Hieronder even een overzicht van alle nieuwe intiatieven die vanaf nu beschikbaar zijn in ons land. 

facebook fundraiser

Inzamelingsacties voor kmo’s 

Vanaf vandaag kunnen bedrijfsmanagers een persoonlijke inzamelingsactie starten. Het was voorheen niet mogelijk om een inzamelingsactie te starten voor een eigen bedrijf, met deze inzamelingsactie kan het bedrijf bijvoorbeeld aan vaste klanten vragen om een donatie te doen. De inzamelingsactie kan ook gedeeld worden op Instagram. Je ontdekt het hier: https://www.facebook.com/fundraisers/

Een overload aan online initiatieven? Nu niet meer. 

De lokale bakker, de snoepwinkel om de hoek of de trendy cocktail bar in de buurt. Tijdens deze crisis hebben veel bedrijven gekozen voor online platformen om in contact te blijven met hun klanten. Om het totaalpakket van online initiatieven te verankeren en te ondersteunen, lanceert Facebook ‘Volg Facebook-berichten van bedrijven in je buurt’. Een centrale plaats binnen het sociale medium waar een gebruiker alle informatie terugvindt van de bedrijven in zijn of haar buurt. 

‘’COVID-19’’ tag voor bedrijven

Met deze nieuwe tag zorgen bedrijven voor extra visibiliteit op Facebook, maar let op: er is een lijst aan voorwaarden verbonden aan het gebruik van deze tag! Naast deze tag zal Facebook ook nog extra COVID-19 informatie ter beschikking stellen voor bedrijven die nieuw zijn op het platform. Deze info is een aanvulling op de Business Resource Hub

Instagram: nieuwe sticker en de Instagram Gift Card

small business sticker

Met de nieuwe ‘Support Small Business’ sticker kunnen Instagram gebruikers hun favoriete bedrijf vermelden. Ze worden zo toegevoegd aan een extra Instagram story waarin alle gebruikers van de sticker hun favoriete bedrijf delen met de wereld. 

Langs de kant van de bedrijven, kan het bedrijf ervoor kiezen om een actieknop aan hun profiel toe te voegen. Via de actieknop ‘Instagram Gift Card’ kan een gebruiker via een partnerwebsite eenvoudig een storting uitvoeren. 

Unizo-webinars!

Vanaf vandaag host Facebook ook een driewekelijkse webinar op de Facebook-pagina van UNIZO. Deze webinars zullen bestaan uit een overload aan tips over Facebook voor bedrijven, posts etc. https://www.facebook.com/UNIZO/ 


arrow