Trending Now

“I desire you would remember the ladies.”

topwijven

Klein geschiedenislesje. Heel klein, beloofd.

Het zal ongeveer 1780 zijn, het decor is de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog. John Adams was president van de Verenigde Staten en Abigail Adams was de tweede First Lady.  De zoetjes waren superverliefd en vertrouwden op elkaars meningen. In één van de vele brieven van Abigail aan John vraagt ze om rekening te houden met de rechten van de vrouw bij het opmaken van de grondwet. Ze schrijft: “I desire you would remember the ladies.”. Dat deed hij uiteraard niet, want ja, mannen.

Dus, move over boys, want Internationale Vrouwendag komt eraan op 8 maart.

Catapult, een crowdfundingsite met een stevig hart voor vrouwen zorgde naar aanleiding van Internationale Vrouwendag 2015 voor een wel zeer sterke visuele campagne. Ik toon jullie de visuals, ze spreken voor zich. Het idee: Wat als onze tijdschriften modern slavernij toonden?

ChildBride

 

GoodSlavekeeping

 

Thirteen

Wees voorzichtig lieve Tampaxs, Flairs en Veets van deze wereld. Wees alsjeblieft heel voorzichtig. Oh en ook de Mediamarkts en Krefels enzo. Als iemand ook maar een beetje insinueert die dag dat mijn lief mij een ongelooflijk fenomenale wasmachine met nieuwe bubbeltechnologie moet geven, dan ga ik een heel gemene tweet schrijven ofzo. Oh ja!

Guinness for everyone!

En een weekje later, oooh ja! Kabouters (sort of)! Rosse voenken! Schattigste engelse accent ooit! Druïden! Mysterieuze stenen die lijken op een huis ofzo! En (oh hemel, zet een kwijlemmertje klaar) Cillian Murphy!

Een leuk idee is om een groen product uit jullie assortiment in de kijker te zetten zoals Mc Donald’s dat ooit eens deed.

Screen-Shot-2014-03-17-at-11.51.11-AM

En denk maar niet dat zo’n zaken enkel weggelegd zijn voor de very corporate multinational bedrijven. Zelfs de fluffigste pinterest mama’s doen mee!

Schermafbeelding 2016-02-29 om 19.17.58

 

Next: slapen!

Toeval of niet, maar de dag na het ongelimiteerd Iers bier drinken, is het Internationale dag van de Slaap.

Ok ja, ik vind pyjamadag (4 maart) en Internationale dag van de Slaap (18 maart) ook een beetje veel van het goede. En als ik echt helemaal eerlijk ben, vind ik pyjamadag echt leuker. Bednet heeft leuke partners gevonden voor pyjamadag zoals MNM en Woody en de acties die nu al zijn aangekondigd zien er echt tof uit. Ben ik echt de enige die ernaar uitkijkt om iedereen in zijn pyjama te zien verschijnen op social media deze week?

Zullen we anders gewoon nog allemaal een leuke post of actie bedenken om de lieverdjes van Bednet de Nationale Pyjamadag te helpen en op 18 maart slapen? Yes, let’s!

11934952_1045263162183958_3418853916221306908_n

 

Oh, wil je de enige echte top topical kalender die alle andere kalenders overbodig maakt opslaan in je drive? Mail dan als de bliksem naar dora.gasia@gmail.com

Wil je gewoon eens gaan kijken? Hier is de link.

 

 

Dora

Hoi, ik ben Dora en ik vertelde ooit veel te enthousiast aan mijn kinderen het spectaculaire verhaal over hoe ik in de file stond en dus te laat was om ze van school af te halen om nieuwe handschoenen te kopen voor hun. Sindsdien heb ik dat verhaal al 1000 keer opnieuw moeten vertellen. Ik hou van verhalen. En ook van sociale media!
arrow