Trending Now

Top Topicals April

Een drukke 1 april

I’m just gonna come out and say it, ik heb een hekel aan 1 april. Niet gewoon aan de datum, dat zou gewoon bizar zijn, maar aan mensen die alleen op die dag per se hun gevoel voor humor willen etaleren. De valse berichten in het nieuws proberen spotten vind ik dan weer wel lollig, net als de soms inventieve manieren waarmee bedrijven met deze dag omgaan. Hopelijk zien we sommigen onder jullie opduiken in de toppers van het overzicht!

Wie die dag geen tijd gaat hebben voor grappen en grollen zijn de vrouwen en mannen die het dan te druk hebben met De Ronde Van Vlaanderen te rijden. Geen idee of ik naar Vlaanderens Mooiste ga kijken, maar als dat zo is zal het samen met een copieuze hoeveelheid chocolade eitjes zijn. Het is die zondag uiteindelijk ook nog eens Pasen.

April is voor wielerliefhebbers sowieso een absolute topmaand, want ze krijgen ook nog Parijs-Roubaix (8 april), de Amstel Gold Race (15 april) en Luik-Bastenaken-Luik (22 april) voorgeschoteld.

Gezondheid!

Wie van jullie is er bijgelovig? En wie van jullie heeft nu al een geweldige post klaar voor de gevreesde Vrijdag De 13e? Ik ben alvast benieuwd!

Een veel meer realistische vrees is ernstig ziek worden. En dan spreek ik niet van een stevige verkoudheid. Wel van de ziekte van Parkinson of malaria. Twee ziektes die nog steeds heel wat ellende veroorzaken. In het eerste geval zie ik dat jammer genoeg bij iemand die me na aan het hart ligt. Beiden verdienen dan ook nog steeds de nodige aandacht. Daarom is er de Wereld Parkinson Dag op 18 april en Wereld Malaria Dag op 25 april.

April staat algemeen wat meer in het teken van gezondheid. Letterlijk. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft 7 april uitgeroepen tot Wereldgezondheidsdag. Die heeft elk jaar een thema en draait deze keer rond een goede algemene zorg voor iedereen. Voor ons vanzelfsprekend, voor ongeveer de halve wereldbevolking jammer genoeg nog steeds een onbereikbare droom. Op 25 april wordt het wat specifieker met de Werelddag Voor Veiligheid En Gezondheid Op Het Werk. Dus let allemaal een beetje extra op jullie muishand die dag.

Kunst en cultuur

Een beetje cultuur heeft nog maar zelden iemand kwaad gedaan, buiten misschien een dodelijk verveelde toeschouwer hier en daar. Volgende maand is er wel wat keuze, met bij voorbeeld de Dag Van Het Kinderboek op 2 april. Een dag die werd gekozen omdat het de verjaardag van Hans Christian Andersen is en als doel heeft om de liefde voor het lezen te bevorderen. Iets dat we alleen maar kunnen toejuichen, toch? Volwassen boekenfans mogen meedoen op 23 april, met Wereld Boekendag. Ook de muziek wordt niet vergeten; op 21 april leggen liefhebbers en verzamelaars hun favoriete plaatje op met Record Store Day. Luister je niet alleen graag naar allerhande deuntjes, maar mag er ook wat beweging bij? Hou dan zeker de Dag Van De Dans op 28 april in de gaten!

Ook geschiedenis hoort bij het culturele leven en daar hoort de Erfgoeddag op 22 april zeker bij. Met ‘kiezen’ als thema dit jaar. Doe daar nog het begin van de Week Van De Amateurkunsten en Lokale Helden bij op 27 april en de Dansketting op 28 april en het is duidelijk dat Bent Van Looy een lange Culture Club zou kunnen vullen in april. Volgens onze Nederlandse vrienden hoort Koningsdag, ook op de 27e, ongetwijfeld ook nog thuis in dat rijtje.

Dat was het voor deze maand; voor iedereen alvast een zalige Pasen, geniet van de chocolade!

 

 

Jeroen Rottiers

Op zoek naar nieuwe werkvriendjes in social media, copywriting, redactiewerk,… Houdt zo hard van taal dat hij oprecht gelukkig kan worden van een perfect geslaagde woord(grap), zin of tekst. Ook dol op eten en drinken en combineert al die passies in Tasting Local, een project rond lokaal eten en drinken.
arrow