Trending Now

Top Topicals oktober

Eerst koffie

Oktober begint dit jaar op een zondag, dus veel mensen gaan de maand inzetten met een uitgebreid ontbijt of voor de langslapers, een brunch. Wat het ook wordt, bij mij staat er zeker koffie op tafel. Niet alleen omdat Internationale Koffiedag op 1 oktober valt, ik heb het gewoon nodig. Dat mag gerust fairtrade koffie zijn, uiteindelijk is het Week Van De Fairtrade van 4 tot en met 14 oktober. Tijdens die zelfde week wordt er trouwens nog een ander klassiek onderdeel van een stevig ontbijt in de kijker gezet. Op 13 oktober is het namelijk World Egg Day. Extra energie om die gevreesde Vrijdag De 13e door te komen!

Ik begin de maand in Londen, dus de kans dat ik een stukje spek bij dat ontbijt neem is niet onbestaande. En dat met World Vegetarian Day op 1 oktober! Hopelijk komt het wel van een varken dat in deftige omstandigheden is gekweekt. Als vleeseter vind ik World Farm Animals Day op 2 oktober ook belangrijk. Deze dag werd in het leven geroepen om de vaak nog te slechte omstandigheden van slachtdieren aan te klagen. Boeren die daar rekening mee houden mogen van mij gerust in de biologisch geteelde bloemetjes worden gezet op 12 oktober, tijdens Old Farmers Day

Muziekje erbij

Ik ben absoluut geen ochtendmens, dus fluitend opstaan is er nooit bij. Ook niet die 1e oktober, nochtans Internationale Muziekdag. Ik zal naast koffie dan wel gewoon een muziekje opzetten om wakker te worden. Op de ouderwetse manier, om diezelfde dag ook CD Player Day te vieren. Wie die zondag de Marathon Van Brussel loopt zal zich ongetwijfeld echter beperken tot MP3’tjes, zo’n discman aan de loopbroek is nogal onpraktisch.

Het hoeft daarom geen marathon te zijn, maar een beetje beweging is gezond. Je wil tijdens de Dag Tegen Kanker op 19 oktober of World Stroke Day op 29 oktober geen ervaringsdeskundige zijn. En daar kan wat lichaamsbeweging bij helpen. Mocht overdreven enthousiasme tijdens dat sporten je toch op spoed doen belanden (stretchen!) en dat is toevallig op 11 oktober, forceer dan een pijnlijke glimlach. Die dag is het immers Emergency Nurses Day!

Mensen en dieren

Gewoon wat op je eten letten is vaak al een stap in de goede richting. Dus werk op 31 oktober tijdens die griezelfilms met Halloween geen hele berg snoep naar binnen. Geniet met mate, net zoals tijdens Beer And Pizza Day op 9 oktober of World Pasta Day op 25 oktober. Dat wordt al iets makkelijker wanneer je stilstaat bij de vele mensen die met een pak minder moeten rondkomen. Niet alleen voor hun eten. Dat kan op 10 oktober met World Homeless Day, op 16 oktober tijdens Wereldvoedseldag of een dag later op 17 oktober, tijdens de Internationale Dag Tegen Armoede. Het hoeft ook niet beperkt te zijn tot die drie dagen, dat spreekt voor zich.

Met zulke dagen op de kalender is het best hallucinant dat er zoiets bestaat als Pet Obesity Awareness Day op 11 oktober. Wat niet wil zeggen dat (huis)dieren niet al eens extra mogen worden verwend natuurlijk, zeker tijdens Werelddierendag op 4 oktober! Of specifieker met World Octopus Day op 8 oktober, Reptile Awareness Day op 21 oktober, Wombat Day op 22 oktober en natuurlijk Hug A Sheep Day op 28 oktober. Die dag is het trouwens ook Plush Animal Lovers Day. Ik geef het maar mee…

Wie nu voor zichzelf al een lijstje heeft gemaakt met bovenstaande data kan daar misschien nog Checklist Day aan toevoegen, dat is op 30 oktober.

Op dat van mij staat in elk geval de Top Topicals voor november, maar daar gaan jullie nog even op moeten wachten! Tot volgende maand.

Jeroen Rottiers

Op zoek naar nieuwe werkvriendjes in social media, copywriting, redactiewerk,… Houdt zo hard van taal dat hij oprecht gelukkig kan worden van een perfect geslaagde woord(grap), zin of tekst. Ook dol op eten en drinken en combineert al die passies in Tasting Local, een project rond lokaal eten en drinken.
arrow