Trending Now

Social commerce: producten taggen in Facebook updates

Producten taggen op Facebook

Deze post verscheen eerst op So Buzzy Blog op 8/10/2016

Producten taggen op Facebook

Voortaan laat Facebook toe om als pagina producten te taggen in je updates. Enige voorwaarde is wel dat je Facebook Shop gekoppeld hebt met je webshop, zodat je een “Winkel” sectie krijgt op je Facebook Pagina. Dit kan al met de meeste webshop-platformen zoals Magento, BigCommerce en Shopify (= het platform dat wij gebruiken voor So Baggy). Zodra de koppeling in orde is kan je voortaan producten taggen in je updates die een foto of video bevatten.

Producten taggen in Facebook updates

Als je je producten wilt taggen, vouw je het bericht eerst uit op Facebook (door erop te klikken) en daarna volg je de onderstaande stappen:

  1. Klik op Producten taggen
  2. Begin met het typen van de naam van het product
  3. Kies de volledige productnaam van het product dat je wilt taggen zodra deze wordt weergegeven
  4. Klik op Klaar met taggen

Producten taggen in Facebook updates - stap 1

Producten taggen in Facebook updates - Stap 2 en 3

Het resultaat ziet er dan als volgt uit:

Producten taggen in Facebook updates

Wanneer een Facebook bezoeker klikt op “Tik voor details” krijgt men de productnaam te zien met alle details, en kan men klikken op een knop om het item in kwestie af te rekenen:

Facebook Producten taggen - Details

Vervolgens kom je meteen op de afreken-pagina terecht binnen de webshop:

Product afrekenen

Wij zijn alvast blij met deze innovatie, maar het is nog af te wachten of Facebook bezoekers er gebruik van gaan maken.  Facebook geeft alvast zelf als tip om posts met product tags niet te boosten, maar om in plaats daarvan Dynamics Ads te gebruiken.
Facebook product tags boost je beter niet volgens Facebook
Met dynamische advertenties kun je relevante en actuele advertenties op Facebook maken aan de hand van de producten die mensen op je website of in je app hebben bezocht. Deze advertenties werken het beste voor bedrijven met grote productcatalogi die persoonlijke advertenties voor hun klanten willen maken.

Dynamische advertenties zien er net zo uit als andere linkadvertenties en carrouseladvertenties die op Facebook beschikbaar zijn. Maar in plaats van afzonderlijke advertenties voor elk product te maken, maakt Facebook de advertenties voor je en worden deze gepersonaliseerd voor elke klant.

To be continued 😉

arrow