Trending Now

De lange lijdensweg van de Instagramtools.

Instagram is een beetje vervelend voor een CM als ik. Het is het ding dat ook altijd nog wat aandacht nodig heeft, wanneer je klaar bent met contentcreatie en inplannen. Alles via Instagram zelf regelen is een nachtmerrie met constant inloggen en uitloggen, foto’s naar jezelf airdroppen en posten. De ruimte voor fouten is te groot en dan bedoel ik wel degelijk die keer dat er een vakantiefoto 10 seconden lang op de account van één van mijn klanten terecht kwam.

Volg ons ook op Instagram!
Win win win!

Dan maar op zoek naar een handige tool! Even alle volledig geïntegreerde tools terzijde gelaten genre Falcon, Sprout en (oh lieve hemel die verschrikkelijke) Hootsuite. Hier zijn er een paar die ik gecheckt heb voor jullie. Het was een lijdensweg, je mag me bedanken.

Totems, aka de eerste tool die je tegenkomt als je “Instagramtools” googelt, bestaat niet meer. Google heeft dus zeker niet altijd gelijk.

Instagram for Business. Mooie site, mooie blog, zeer interessante practices, maar hier in België doet het helemaal niets. Dat komt nog denk ik, wanneer de ads komen, niet zo geheel onlogisch.

Piqora ziet er extreem veelbelovend uit! Hiermee kan je niet alleen posten op Instagram, maar ook op Pinterest! Jochei! Inplannen, monitoren, mobiel nog alles aanpassen dat je maar wil, met alle collega’s tegelijk erop werken, insights insights insights, e-commerce, het houdt niet op! Weet je wat ook niet ophoudt? De Prijs! 30K per jaar. Wat zeg je daar, Dora? Oh ja, 30K per jaar. Minimum. Zo, tot zover Piqora.

Iconosquare. Populair, want helemaal niet duur, maar het lost het irritantste probleem niet op. Je kan er niet mee posten via desktop, laat staan posts inplannen. Evident. Wel helemaal perfect om te monitoren, hashtags en wedstrijden te tracken, maar dat is al bij al het enige waarvoor het zo perfect is. Door te betalen (5 EUR per maand ongeveer, want het is in dollar), krijg je een ad-free interface, maar who cares, zo intens zijn die ads eigenlijk niet. En je krijgt dan ook dagelijkse stats! Dagelijkse helemaal niet zo uitgebreide stats! Dan kan je net zo goed wekelijks wachten op de gratis stats, die zeggen al bij al even veel (of even weinig). Zeer goede monitoringtool dus. Meer niet.

Schedugram. Ok, mag ik eventjes ventileren? Kijk eens naar deze screenshot:

Screen Shot 2015-09-15 at 23.29.53

Ja, 17 mails verder zijn we! Accounts toevoegen is een nachtmerrie, een wachtwoord wijzi
gen is een nachtmerrie, al dat mailverkeer is een nachtmerrie. Ik weet nog altijd niet goed wat het allemaal doet, want ik zit dus nog in dat proces. Het duurt 12 uur om een account te reviewen, dus om te zien of het noch om geweld noch om porno gaat, vermoed ik. 12 uren. Ik kan wel al zeggen dat het 16 EUR per maand kost en dat we korting krijgen vanaf 10 accounts. Gaan we samenleggen?

Onlypult. Ja, die moet het gewoon echt worden eigenlijk. Desktop posten, inplannen, monitoring, insights (niet superveel, maar genoeg), filters èn betaalbaar! Er is geen mobiele app, maar daarvoor heb je dus nog altijd Instagram natuurlijk. Het werkt heel intuïtief en er zijn betaalbare pricing plans voor iedereen. Tot maximum 40 EUR per maand (‘t is te zeggen, 39 dollar). Sta me toe om niet meer verder te zoeken. Ik stap morgen naar mijn baas en vraag een Onlypult account voor het CM team aan!

(Ik word niet betaald door Onlypult om dit hier te schrijven. Ik zweer het op de voeten van Eden Hazard.)

 

Dora

Hoi, ik ben Dora en ik vertelde ooit veel te enthousiast aan mijn kinderen het spectaculaire verhaal over hoe ik in de file stond en dus te laat was om ze van school af te halen om nieuwe handschoenen te kopen voor hun. Sindsdien heb ik dat verhaal al 1000 keer opnieuw moeten vertellen. Ik hou van verhalen. En ook van sociale media!

Discussion

 1. Elm Vandevorst

  Geen fan van Hootsuite blijkbaar :p Ik vind hun dashboard anders best goed werken en de nieuwe optie om ook Instagram-posts toe te voegen een welgekomen toevoeging. (En ik word ook niet betaald door Hootsuite om dit hier neer te pennen.)

 2. YvesFrateur

  Ik heb een tijd geleden Onlypult uitgetest voor één maand, en daarna heb ik het abonnement elke keer opnieuw verlengd. Op dit moment is Onlypult naar mijn mening het meest gebruiksvriendelijke platform om posts in te plannen voor Instagram.

  Voordelen: desktop, verschillende accounts, planner, scheduler en een reactief team dat openstaat voor suggesties.

 3. Jeroen Van Raemdonck

  Dit artikel had ik écht nodig. 😉 Ik sukkel al een tijdje met Hootsuite voor Instagram, verschrikkelijke tool. Thanks a lot, Dora!

 4. Loes M.

  Het enige nadeel van Onlypult is volgens mij dat het redelijk traag werkt en er geen optie is om meerdere foto’s tegelijk op te laden (of anders heb ik die toch nog niet gevonden). En soms verdwijnt je post opeens: staat hij mooi klaar in Scheduled, en in plaats van dan gepost te worden, poef!

Comments are closed.

arrow