Trending Now

Top Topicals Juni – Een jonge geest in een weldoorvoed lichaam

Top Topicals Juni

Voor alle leeftijden

Kinderen, geweldige wezens toch. Brute eerlijkheid, ongebreidelde fantasie en nog enthousiast kunnen zijn over een niemendal. Ik snap waarom je het in huis zou halen, kinderen zijn fantastisch. Alleen heb ik er zelf niet echt behoefte aan. Daarom is de kans klein dat ik ooit Wereld Ouderdag ga vieren op 1 juni. Op dezelfde dag als Internationale Dag Van Het Kind trouwens. Die wordt evenwel niet echt gevierd, maar is door de VN bedacht om aandacht te blijven vragen voor kinderrechten. Of om ouders die het eerste uitbundig vieren een schuldgevoel te bezorgen, omdat er ook kindjes zijn die het niet zo goed hebben als die van hen zelf. Dat kan ook.
Het zijn stiekemerds, daar bij de VN. Want Sinds 2001 is die datum ook gewoon uitgeroepen tot Internationale Melkdag, mooie link met kinderen en ouders, ze hebben daar goed over nagedacht. Vaderdag valt gelukkig op 10 juni of het zou anders misschien wel tot heel wat grappig bedoelde cadeautjes kunnen leiden. Hou het die dag toch maar op bier, whiskey of jenever.

In juni is er wel meer aandacht voor specifieke zaken waar kinderen, maar ook ouderen, mee te maken krijgen. En niet meteen de vrolijkste. Op 4 juni is het Dag Van De Kinderslachtoffers Door Agressie. Deze hele mond vol werd door de VN in 1982 ingesteld en was oorspronkelijk voor de vele jonge slachtoffers door conflicten in het Midden-Oosten, maar dit gaat natuurlijk uit naar alle kinderen die eender waar ter wereld worden getroffen. En op 12 juni is er nog zo’n dag waarvan je kan zeggen dat het een schande is dat die anno 2018 nog moet bestaan, de Internationale Dag Tegen Kinderarbeid. Enkele dagen later, op 15 juni, wordt er dan weer naar de andere kant van het leeftijdsspectrum gekeken tijdens de Internationale dag Voor de Bestrijding Van Ouderenmishandeling. Lange namen, maar nog steeds broodnodig! Er zijn natuurlijk heel wat mensen die zich net inzetten voor de ouderen en zorgbehoevenden in hun omgeving. Die stille helden krijgen hun meer dan verdiende extra aandacht op 23 juni tijdens de Dag Van De Mantelzorg.

Een gezond lichaam

Het valt al een tijdje niet te negeren en in juni is er al helemaal geen ontsnappen aan: het WK voetbal. Dat gaat op 14 juni immers van start in Moskou. Gastland Rusland opent die avond het toernooi tegen Saoedi-Arabië. Om de Belgen voor het eerst aan het werk te zien is het wachten tot 18 juni, dan gaat Panama ongetwijfeld voor de bijl. Op papier zijn de Duivels in elk geval toch de betere ploeg.

Tennisliefhebbers kijken ongetwijfeld dan weer uit naar de finales van Roland Garros op 9 juni bij de vrouwen en op 10 juni bij de mannen. En nog iets dichter bij huis is er op zondag 24 juni het Belgisch Kampioenschap Wielrennen Op De Weg. Dan kennen we ‘s avonds de opvolgers van respectievelijk Jolien D’Hoore en Oliver Naesen.

Wie wat meer wil bewegen, maar heel dat sportgedoe te competitief vindt kan op 21 juni misschien wat inspiratie opdoen tijdens de Wereld Yoga Dag. En trek het je dan niet aan als dat verloopt zoals in dat zalige fragment uit In De Gloria.

Eten en muziek verzachten de zeden

Midden juni is dan weer iets waar heel wat moslims ongetwijfeld tegen dan erg hard naar uitkijken, het einde van de Ramadan. Die valt in principe op 14 juni, met het daaropvolgende Suikerfeest op 15 juni. Samen eten, samen vieren, daar is ook het project Potjebuur uit ontstaan, ook op die dag. Goed idee, want er is niets dat mensen zo kan verbinden dan lekker eten en drinken.

Trek dat principe gewoon nog even door een paar dagen later op 18 juni tijdens Internationale Picknick Dag. Iedereen neemt wat mee, pleur dat allemaal op de meegebrachte dekentjes en als het weer mee zit kan je je geen fijnere dag wensen!

Die iets stevigere picknick, Graspop, vindt dit jaar van 21 tot 24 juni zoals altijd in Dessel plaats.

De allerbelangrijkste dag voor ons volgende maand is natuurlijk 30 juni, want dan is het Social Media Day! Een perfecte gelegenheid om elkaar in de bloemetjes te zetten, je beste selfie te posten, meest hilarische tweet en ga zo maar door. Ik persoonlijk ben blij dat ik die dag voor het eerst met mijn collega’s ga kunnen vieren, al dan niet online.

Jeroen Rottiers

Op zoek naar nieuwe werkvriendjes in social media, copywriting, redactiewerk,… Houdt zo hard van taal dat hij oprecht gelukkig kan worden van een perfect geslaagde woord(grap), zin of tekst. Ook dol op eten en drinken en combineert al die passies in Tasting Local, een project rond lokaal eten en drinken.
arrow