Trending Now

Top Topicals Maart

Verdiende Complimenten

Een jaar, al zo lang typ ik hier trouw de maandelijkse top topicals bij elkaar. Mijn complimenten voor wie ze elke maand even trouw leest, ik zal op 1 maart eens extra aan jullie denken met Complimentendag!

Wie er ook heel wat complimentjes verdienen zijn de vele vrijwilligers die doen wat ze doen, alleen uit liefde voor een club of organisatie. Die onbekende helden worden tijdens de Week Van De Vrijwilliger van 3 tot en met 11 maart geëerd. Als voormalig lid van een basketbalclub weet ik hoe groot het belang is van mensen die zich ergens belangeloos voor inzetten, die verdienen een schouderklopje. Dat laatste geldt ook voor iedereen die in de zorg werkt, nog steeds een ondergewaardeerde beroepskeuze. Roeping, bijna. Ook voor hen is alle lof meer dan verdiend. Niet alleen op de Dag Van De Zorg op 18 maart. Ook niet alleen tijdens de Week Van De Zorg, die loopt van 12 tot en met 18 maart, maar gewoon wanneer je kan.

En natuurlijk, ook op 8 maart mag een compliment richting alle dames nog steeds, een beetje extra aandacht voor Internationale Vrouwendag. Zonder uit het oog te verliezen dat deze dag zich vooral broodnodig focust op de vele problemen en ongelijkheden waar vrouwen wereldwijd nog steeds op dagelijkse basis mee worden geconfronteerd.

De Kunsten

Welke dag er deze maand ook onder de aandacht wordt gebracht, je vindt er vast een tof boek over. Het thema van de Jeugdboekenmaand dit jaar is dan wel Wetenschap & Techniek, maar dat valt nog steeds breed te interpreteren, nietwaar? Wie gaat er van 1 tot en met 31 maart misschien ook nog eens een Marc De Bel of Thea Beckman doorbladeren? Je kan er ook eentje voorlezen tijdens Wereld Vertel Dag op 20 maart. Als een volledig boek dan weer te lang is voor je, is Wereldpoëziedag misschien meer je ding. Je kan op 21 maart dan eventueel ook een tekening in zo’n daarvoor bedoeld boekje zetten, maar ik denk niet dat ze dat soort poëzie bedoelen.

Ook andere kunstvormen worden in maart extra in de verf gezet. De 27e is het Internationale Dag Van Het Theater en van 9 tot en met 30 maart ontvangen verschillende locaties in het land het Klarafestival, met uiteenlopende producties. Op de eerste vrijdag van maart worden er wereldwijd een specifiek soort teksten opgezegd tijdens de christelijke Wereldgebedsdag. Die valt dit jaar op 2 maart. Het christendom heeft sowieso haar drukke dagen in maart, met Palmzondag op 25 maart en Witte DonderdagGoede Vrijdag en Stille Zaterdag op respectievelijk 2930 en 31 maart.

Daar Is De Lente

Waar we in maart natuurlijk ook niet rond kunnen is het begin van de Lente op 20 maart (volgens de site van een bekende weerman). De natuur komt weer tot leven, de kans op elke vorm van neerslag in één dag, de wereld gaat er weer wat groener uitzien, het is een interessant seizoen. Je kan op 12 maart al beginnen met de voorbereidingen, tijdens Plant Een Bloem Dag. Geniet op de tweede lentedag dan misschien van het frisse groen tijdens een wandeling op de Internationale Dag Van Het Bos op 21 maart.

En doe me een lol, draag dan twee verschillende sokken in je rubberen laarzen of wandelschoenen. Maar deel die sokken dan eerst even op sociale media. Dit wordt die 21e maart nu al even gedaan op Wereld Downsyndroomdag om aandacht te vragen voor mensen met syndroom van Down. Ik ken er maar eentje en dat is een geweldige kerel; mijn sokken gaan die dag in elk geval langs geen kanten bij elkaar passen.

Om te eindigen alvast de reminder om waar nodig jullie klokken te verzetten in de nacht van 24 op 25 maart, want dan schakelen we weer over op Zomertijd. Graag gedaan!

Jeroen Rottiers

Op zoek naar nieuwe werkvriendjes in social media, copywriting, redactiewerk,… Houdt zo hard van taal dat hij oprecht gelukkig kan worden van een perfect geslaagde woord(grap), zin of tekst. Ook dol op eten en drinken en combineert al die passies in Tasting Local, een project rond lokaal eten en drinken.
arrow