Trending Now

Top Topicals September

Het is augustus, dus we worden weer langs alle kanten overstelpt door reclames voor schoolspullen. Niet abnormaal, de eerste schooldag valt normaal gezien op 1 september. Maar dan vieren moslims ook het Offerfeest en aangezien dat een vrijdag is, houden heel wat scholen daar rekening mee. Veel kindjes hebben dus geluk en starten pas op 4 september met het nieuwe schooljaar. Pech voor moeders die van plan waren om Lazy Mom’s Day te vieren, wat namelijk ook op die eerste september valt!

In sommige landen denken ze in die periode dan ook eens aan de leerkrachten. Op 5 september is het Teacher’s Day in India, op 10 september vieren ze dat in China. Aangezien het voor veel leerlingen iedere dag Ask A Stupid Question Day is, dit jaar op 29 september, mogen we allemaal wel eens stilstaan bij het lijden van het onderwijzend personeel.

Domme vragen stellen gebeurt natuurlijk niet alleen in scholen, ook in winkels wordt het personeel daar het slachtoffer van. Op een Dag Van Het Retailpersoneel is het jammer genoeg nog wachten, maar op 30 september is het wel weer Dag Van De Klant. Misschien als Boss/Employee Exchange Day op 11 september eens letterlijk wordt genomen, komt die andere dag er ook. Dat retailmanagers het ook eens weten hoe het er achter een kassa aan toe gaat in “hun” winkels.

Winkels, maar ook fabrieken of restaurants zouden veel minder vlot draaien zonder de aanvoer van producten uit de hele wereld. Dat havens daar een erg belangrijke rol in spelen wordt van 1 tot en met 3 september extra in de verf gezet op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Tip voor volgend jaar: laat dit samenvallen met Talk Like A Pirate Day op 19 september. Het zou die dagen nog een pak entertainender maken. Je hoeft geen zeevaarder of piraat te zijn om te weten dat de zeeën en oceanen van deze planeet er erg aan toe zijn. Op 16 september is het International Coastal Cleanup Day en dragen miljoenen vrijwilligers wereldwijd hun steentje bij door onze kusten op te ruimen en leefbaarder te maken.

All work and no play makes Jack a dull boy… Het leven is meer dan werken, studeren of opruimen alleen; ontspannen is ook belangrijk. Sporten is daar een goede manier voor! Van 1 tot en met 30 september is het Vlaamse Maand Van De Sportclub. Met meer dan 200 activiteiten is er keuze genoeg om een (extra) gezonde hobby te kiezen! Dat leidt misschien wel tot sportieve successen zoals tijdens de Memorial Van Damme op 1 september of de Wereldkampioenschappen Wielrennen van 19 tot en met 24 september. Wie zonder competitie al eens de sportieve toer op wil, kan zondag 3 september wandelen, fietsen of rennen tijdens het Gordelfestival.

Laat een beetje slecht weer je niet tegenhouden om eens een wandeling te maken of een rondje te joggen, op 21 september begint de herfst en zijn regen en wind sowieso een te makkelijk excuus. Met Autoloze Zondag op 17 september, onderdeel van de Week Van De Mobiliteit van 16 tot 22 september, heeft iedereen een geweldige gelegenheid om de beentjes te strekken. Een goede conditie hebben is uiteindelijk alleen maar positief. Iets om op 29 september nog eens extra bij stil te staan (om nadien toch een beetje te bewegen) op Internationale Dag Van Het Hart.

Ik wens jullie bij deze dus een uitstekende gezondheid en bij leven en welzijn, tot volgende maand!

Jeroen Rottiers

Op zoek naar nieuwe werkvriendjes in social media, copywriting, redactiewerk,… Houdt zo hard van taal dat hij oprecht gelukkig kan worden van een perfect geslaagde woord(grap), zin of tekst. Ook dol op eten en drinken en combineert al die passies in Tasting Local, een project rond lokaal eten en drinken.
arrow