Trending Now

Top Topicals Februari

Op je gezondheid

Pascalleke, Tournee Minerale: een rondje biologische limonade met rabarber en vlierbes voor iedereen! Ook dit jaar doen weer duizenden mensen van 1 tot en met 28 februari mee aan een hele maand zonder alcohol en ik wens ze alle succes. Deze jongen past er wel mooi voor. De actie wordt onder andere gesteund door de Stichting Tegen Kanker; minderen met alcohol past dan ook in een gezonder plaatje. Iedereen komt jammer genoeg onrechtstreeks wel eens met kanker in aanraking. World Cancer Day op 4 februari herinnert ons er aan dat het nog een lang, maar broodnodig gevecht is om om die vuile ziekte uit te roeien.

Pesten is dan weer een spreekwoordelijke vorm van kanker die er even goed uit moet. Om dat te bewerkstelligen begint de jaarlijkse Week Tegen Pesten op 2 februari. Die is vooral gericht op jongeren, maar ook volwassenen mogen daar gerust aan mee doen. Pesten blijft niet beperkt tot de school of het werk, ook online doen mensen elkaar nog veel te vaak de duvel aan. De oproep van Safe Internet Day op 6 februari is dan ook meer respect voor elkaar op het wereldwijde web.

Een sportieve wereld

Februari staat ook in het teken van heel wat verschillende sporten. Om te beginnen is er op 4 februari de 52e Super Bowl, de finale van het American Football in de VS. Niet alleen zowat het best bekeken sportevenement ter wereld, maar ook een reclamehoogdag. De spotjes tijdens de rust gaan dan ook voor ongeveer 5 miljoen dollar per halve minuut. Dat het ook goedkoper via sociale media kan bewees Oreo met deze tweet in 2013, nadat de elektriciteit was uitgevallen tijdens de wedstrijd. Geniaal in al zijn eenvoud.

Op 7 februari draait het in België rond wat de rest van de wereld voetbal noemt; tijdens het Gala Van De Gouden Schoenen. Meervoud ja, want die avond gaan er zowel een man als een vrouw naar huis met een blinkende voetbalslof om op hun schoorsteenmantel te zetten. Enkele dagen eerder, op 3 en 4 februari in het Nederlandse Valkenburg, gaat het er een heel weekend ongetwijfeld een stuk minder glamoureus aan toe tijdens het WK veldrijden. Liefhebbers van het wielrennen op de weg kunnen dan weer uitkijken naar de Omloop Het Nieuwsblad op 24 februari en Kuurne-Brussel-Kuurne, een dag later, op 25 februari.

De Olympische Winterspelen in Zuid-Korea van 9 tot en met 25 februari krijgen door de recente toenadering van de buren uit het noorden een politiek tintje, maar sportliefhebbers blijven natuurlijk vooral benieuwd naar wie de medailles gaat wegkapen bij curling, ijshockey of in de verschillende schaatsdisciplines. Voor wie al die koude niet verdraagt en liever naar sport kijkt in een zaal zijn er altijd de finales van de beker van België in het volleybal. En wel onder het dak van het Antwerpse Sportpaleis, op 18 februari. Toch geen schrik van een beetje koude? Zet je verwarming dan wat lager en doe gerust mee aan Dikketruiendag op 6 februari.

Wie viert er mee

Ik heb het nu even proberen negeren, maar in februari valt er natuurlijk niet rond Valentijn te kijken. Naar goede gewoonte zal de wereld op 14 februari weer verzuipen in hartjes, engeltjes en rode etalages. Altijd benieuwd naar wie er die dag een originele insteek vindt! En alsof de maand nog niet romantisch genoeg is kan wie dat wil op 11 februari ook de Internationale Dag Van Het Huwelijk vieren, steeds de 2e zondag van februari. Wat betekent dat er ongetwijfeld al heel wat koppels tegelijk op die dag en op Valentijn zijn getrouwd. The romantic horror.

Een andere categorie van vieren zijn de drie dagen van Carnaval op 11, 12 en 13 februari. Traditioneel enkele dagen brassen voor Aswoensdag en meteen ook het begin van de Vasten op 14 februari. Overvloed en soberheid met maar een nachtje slapen er tussen.

Bij deze wens ik jullie allemaal een boel liefde toe op elke dag van het jaar en we drinken er wel eens een bruiswater of een pintje op, al naar gelang je goesting. Tot volgende maand!

Jeroen Rottiers

Op zoek naar nieuwe werkvriendjes in social media, copywriting, redactiewerk,… Houdt zo hard van taal dat hij oprecht gelukkig kan worden van een perfect geslaagde woord(grap), zin of tekst. Ook dol op eten en drinken en combineert al die passies in Tasting Local, een project rond lokaal eten en drinken.
arrow